Fundația Orange

New Year Strange Traditions around the World!

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 31.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Anul Nou reprezintă un moment așteptat de toți și ne farmecă cu explozia multicoloră a artificiilor, cu numărătoarea inversă, sărutul sub vâsc, cina cu pește și alte tradiții românești pe care le transmitem cu bucurie generațiilor viitoare. Însă, ce ar fi ca elevii noștri să treacă dincolo de granițele țării și să descopere tradițiile altor popoare, unele pe cât de interesante, pe atât de trăznite. Aceasta a fost și provocarea primită de elevii mei ai claselor V-VI în prima săptămână de școală la ora de limba engleză.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Elevii au primit întâi fișa cu „Tradiții trăznite de Anul Nou”, s-au așezat la calculatoarele din laboratorul de informatică și pornit într-o călătorie virtuală prin lumea online pentru a afla unde anume și ce semnificații are fiecare din cele 12 tradiții.

Au cules informații și au păstrat cele mai interesante pentru un „panou” virtual unde le-au împărtășit.

Au adăugat poze care să ilustreze tradiția, și-au provocat colegii să descopere unde în lume se mânâncă 12 boabe de struguri la miezul nopții, unde se sparg farfurii sau se aruncă obiecte pe fereastră, unde se „beau” dorințe, unde se coc monede în pâine, unde se fac chefuri în cimitire, și alte ciudățenii, totul ornat în sunetele plăcute ale limbii engleze.

A urmat o discuție virtuală pe cinste, consumată apoi în clasă la ora de limba engleză. Mulți elevi speră să reușească să „guste” din aceste tradiții în viitor!

Elementul cel mai dificil a fost căutarea online pe cuvinte cheie (webquest) și selectarea informației relevante, însă roadele activității au adus tuturor satisfacție.


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 31.01.2020 - 20:22


Materiale similare

Was machst du in der Freizeit?

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V

Testul propus se adresează elevilor de clasa a V a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat intr-o lecție de consolidare sau la o lecție de recapitulare a vocabularului pe tema „Freizeit”/Timp liber.

Guten Appetit!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V

Test cu 10 itemi pentru elevii clasei a V-a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Acest test poate fi utilizat la o lecție de predare/recapitulare pe tema „Essen und trinken”.