Fundația Orange

New Year Strange Traditions around the World!

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 31.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Anul Nou reprezintă un moment așteptat de toți și ne farmecă cu explozia multicoloră a artificiilor, cu numărătoarea inversă, sărutul sub vâsc, cina cu pește și alte tradiții românești pe care le transmitem cu bucurie generațiilor viitoare. Însă, ce ar fi ca elevii noștri să treacă dincolo de granițele țării și să descopere tradițiile altor popoare, unele pe cât de interesante, pe atât de trăznite. Aceasta a fost și provocarea primită de elevii mei ai claselor V-VI în prima săptămână de școală la ora de limba engleză.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Elevii au primit întâi fișa cu „Tradiții trăznite de Anul Nou”, s-au așezat la calculatoarele din laboratorul de informatică și pornit într-o călătorie virtuală prin lumea online pentru a afla unde anume și ce semnificații are fiecare din cele 12 tradiții.

Au cules informații și au păstrat cele mai interesante pentru un „panou” virtual unde le-au împărtășit.

Au adăugat poze care să ilustreze tradiția, și-au provocat colegii să descopere unde în lume se mânâncă 12 boabe de struguri la miezul nopții, unde se sparg farfurii sau se aruncă obiecte pe fereastră, unde se „beau” dorințe, unde se coc monede în pâine, unde se fac chefuri în cimitire, și alte ciudățenii, totul ornat în sunetele plăcute ale limbii engleze.

A urmat o discuție virtuală pe cinste, consumată apoi în clasă la ora de limba engleză. Mulți elevi speră să reușească să „guste” din aceste tradiții în viitor!

Elementul cel mai dificil a fost căutarea online pe cuvinte cheie (webquest) și selectarea informației relevante, însă roadele activității au adus tuturor satisfacție.


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 31.01.2020 - 20:22


Materiale similare

Past Tenses

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Evaluare formată din trei teste grilă a câte 30 întrebări având ca scop fixarea și/sau verificarea timpurilor trecute din limba engleză.

„Snakes and Ladders” - Present Simple / Present Continuous Board game

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI

Snakes and Ladders este un board game oferit ca template de către aplicația genial.ly https://app.genial.ly/dashboard care aplică principiul de gamification în activitatea didactică. Am introdus în această activitate conținuturi de recapitulare pentru limba engleză în consolidarea cunoștințelor.