Fundația Orange

New Year Strange Traditions around the World!

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 31.01.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Anul Nou reprezintă un moment așteptat de toți și ne farmecă cu explozia multicoloră a artificiilor, cu numărătoarea inversă, sărutul sub vâsc, cina cu pește și alte tradiții românești pe care le transmitem cu bucurie generațiilor viitoare. Însă, ce ar fi ca elevii noștri să treacă dincolo de granițele țării și să descopere tradițiile altor popoare, unele pe cât de interesante, pe atât de trăznite. Aceasta a fost și provocarea primită de elevii mei ai claselor V-VI în prima săptămână de școală la ora de limba engleză.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Elevii au primit întâi fișa cu „Tradiții trăznite de Anul Nou”, s-au așezat la calculatoarele din laboratorul de informatică și pornit într-o călătorie virtuală prin lumea online pentru a afla unde anume și ce semnificații are fiecare din cele 12 tradiții.

Au cules informații și au păstrat cele mai interesante pentru un „panou” virtual unde le-au împărtășit.

Au adăugat poze care să ilustreze tradiția, și-au provocat colegii să descopere unde în lume se mânâncă 12 boabe de struguri la miezul nopții, unde se sparg farfurii sau se aruncă obiecte pe fereastră, unde se „beau” dorințe, unde se coc monede în pâine, unde se fac chefuri în cimitire, și alte ciudățenii, totul ornat în sunetele plăcute ale limbii engleze.

A urmat o discuție virtuală pe cinste, consumată apoi în clasă la ora de limba engleză. Mulți elevi speră să reușească să „guste” din aceste tradiții în viitor!

Elementul cel mai dificil a fost căutarea online pe cuvinte cheie (webquest) și selectarea informației relevante, însă roadele activității au adus tuturor satisfacție.


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Romania, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 31.01.2020 - 20:22


Materiale similare

Pixel spaceship quiz - Present Simple si Present Continuous

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest material este un joc interactiv digital realizat pe platforma genial.ly, potrivit pentru verificarea cunostintelor elevilor cu privire la formarea si utilizarea celor doua timpuri verbale: Present Simple si Present Continuous.

Hidden image quiz - joc interactiv axat pe Conditionals

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Acest joc interactiv creat pe platforma genial.ly poate fi utilizat ca instrument de verificare si evaluare a cunostintelor elevilor cu privire la propozitiile conditionale din limba engleza.