Fundația Orange

Media


Nicoleta Alexandru, profesor de matematică- Laboratorul Digitaliada descrețește frunțile

Nicoleta Alexandru, profesor de matematică- Laboratorul Digitaliada descrețește frunțile

Profesoara de matematică Nicoleta Alexandru de la Școala Gimnazială "George Coșbuc" din comuna 23 August, județul Constanța, crede că "la ora de matematică trebuie să vii relaxat", iar Digitaliada a reușit să facă exact acest lucru pentru elevii săi.

Nicoleta Alexandru spune că odată cu apariția laboratorului Digitaliada sala de clasă a evoluat și nu mai este doar cabinet de matematică și de științe, ci și "terapie pentru suflet”. 

Digitaliada: Ce impact a avut proiectul asupra elevilor?

Prof. Nicoleta Alexandru: În general, copiii fug de ora de matematică, dar cu tableta e altceva. În momentul în care vine ora de matematica mă aleargă pe hol și mă întreabă "Doamna, intram în laborator?”. Dacă intram în laborator, toată lumea are fruntea descrețită. E altceva. Este o relaxare pe care o produce asupra copiilor. 

Digitaliada: Ce noutăți au adus tabletele în ceea ce privește modul de predare la clasă?

Prof. Nicoleta Alexandru: Copiii au început să se familiarizeze cu butoanele. Când ai un succes minim de tipul "Mi-a ieșit desenul, am reușit să fac un romb, reușesc să fac un perimetru, să fac o arie”, e altceva. Pe când la clasă, până luam instrumentul, până desenam, nu stătea bine pe tablă, hai cu creta, îl ștergem, îl facem din nou, era mai greu. Pentru că unii dintre elevi aveau viteză, iar alții mai mult se uitau în stânga și în dreapta, mi-a venit ideea de a conecta tableta la laptop. I-am spus elevului: vii aici, în locul meu, la catedră. Tu ești profesorul pentru 5 sau 10 minute și ne explici cum facem. În momentul acela el conducea ora și era important. În felul acesta, toți își doresc să ajungă acolo.”

Digitaliada: Cum s-a schimbat ora de matematică odată cu implementarea proiectului?

Prof. Nicoleta Alexandru: La ora de matematică trebuie să vii relaxat. Dacă stai liniștit și nu ai nicio temere poți să înțelegi ceea ce se întâmplă la tablă. Daca tu stai cu o teamă că te ascultă, că iți pune notă mică, nu e foarte comod și nu poți da frâu liber să gândești. Laboratorul Digitaliada descrețește frunțile. Nu e  doar cabinet de matematică sau de științe, e terapie pentru suflet.