Fundația Orange

Media


Nicu Lefter, viceprimarul comunei Piscu: Copiii sunt încântați să lucreze pe tablete

Nicu Lefter, viceprimarul comunei Piscu: Copiii sunt încântați să lucreze pe tablete

FOTO: Nicu Lefter, viceprimar al comunei Piscu din iunie 2016, consideră educația prioritară pentru comunitatea de 5.000 de persoane, pe care o reprezintă.


Proiectul Digitaliada a fost primit foarte bine de comunitate și a avut un impact mare în școala Piscu. Părinții s-au bucurat de acest proiect pentru că, astfel, copiii beneficiează de un învățământ mai bun, crede Nicu Lefter - viceprimar în Piscu.

Digitaliada: Ce ne puteți spune despre comunitatea din Piscu?

Nicu Lefter, viceprimar: Suntem în jur de 5.000 de locuitori, mai exact 4.900. Oamenii se ocupă foarte mult cu agricultura, avem foarte mulți crescători de animale. Avem undeva la 12.000 de ovine, caprine, bovine, cabaline.

Digitaliada: De ce ați decis, ca Primărie, să susțineți Școala Gimnazială a Comunei Piscu de a participa la Digitaliada?

Nicu Lefter, viceprimar: Primăria se preocupă îndeaproape de sprijinirea și susținerea învățământului. Cele trei școli care sunt pe raza comunei Piscu sunt școli echipate, dotate, cu strictul necesar pentru buna desfășurare a învățământului. Am ajutat din toate punctele de vedere: financiar, moral, cele trei școli.

Digitaliada: Și când ați aflat că Școala „Ștefan cel Mare” este una dintre cele zece școli de la nivel național care a câștigat proiectul Digitaliada cum ați primit vestea?

Nicu Lefter, viceprimar: Odată cu acest proiect, ne-am bucurat pentru copii și pentru buna desfășurare a învățământului. (...) Doamna director este o doamnă de nădejde (...), îi place să lucreze cu astfel de proiecte, și ne-a bucurat foarte mult. Chiar am asistat la deschidere, când a fost lansat proiectul, iar copiii erau încântați să lucreze pe tablete.

Digitaliada: Părinții ce au spus când au aflat că se va face matematică și informatică pe tablete?

Nicu Lefter, viceprimar: Părinții împărtășesc aceeași bucurie ca și noi pentru că știu că le aduce un plus în pregătirea copiilor.

Digitaliada: Pe viitor care sunt planurile pentru școli?

Nicu Lefter, viceprimar: Indiferent de ceea ce ni se cere, de ce probleme au, noi încercăm să rezolvăm fără rezerve. Una dintre probleme o avem la școala veche, unde trebuie să facem un grup sanitar. Vom vedea cum o să o facem.

***

Școala gimnazială din comuna Piscu, județul Galați, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.