Fundația Orange

Ninsoarea din vis

Concurs

MihaelaM

Trimis la 20.01.2022

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Exerciții de înțelegere a textului ”Ninsoarea din vis” de Eric Carle și procesare fonologică


Proiecte didactice


Aplicația este realizată cu ajutorul platformei https://learningapps.org și vine în sprijinul elevilor de clasa I cu o serie de exerciții interactive menite să dezvolte capacitatea de înțelegere a textului citit/audiat, precum și ariile de conștientizare fonologică și fonemică, decodare și fonetică.

Link: https://learningapps.org/watch?v=p1dob32ea22


Alte informații

Pentru audierea textului ”Ninsoarea din vis” de Eric Carle, am inserat un videoclip de pe Youtube, de la adresa https://youtu.be/DNVGlBjscIk . De asemenea, pentru copiii care doresc să afle mai multe despre cum se formează zăpada, am inserat încă o legătură, tot de pe Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=SgsJDLHP0i8.


MihaelaM, profesor de Matematică, Limba și literatura română, Științe ale naturii, Dezvoltare personală

Școala Gimnazială Nr. 7, Petroșani, Hunedoara

Trimis la 20.01.2022 - 00:35


Materiale similare

Greierele și furnica, după Jean de La Fontaine

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Planul de lecție pentru opera „Greierele și furnica” include cântece, o prezentare și exerciții interactive. Elevii vor explora moralitatea și învățămintele din poveste. Vor cânta cântece despre munca și responsabilitatea furnicii și despre distracție și lenea greierului.

Povestea iepurașului de Paște

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Resursa promovează participarea, munca colaborativă și incluziunea, permițând învățătorului să dezvolte o clasă diferită în care elevul are o participare activă. Se adresează elevilor de clasa I, este un joc interactiv care integrează și consolidează cunoștințele despre silabă, cuvânt, propoziție.