Fundația Orange

Tendințe


Noi funcții pe platforma de Învățare și Testare online

Noi funcții pe platforma de Învățare și Testare online

Din luna decembrie, două noi funcții au fost adăugate pentru a veni în ajutorul profesorilor și directorilor: extragerea de rapoarte de activitate și funcția de lobby (sală virtuală de așteptare) pentru conferințele video.

În noiembrie 2019, am creat Platforma Digitaliada de Învățare și testare online, locul unde directorii, profesorii, părinții și elevii au un cadru de predare, consolidare și testare interactiv, în timp real și complet gratuit. Secțiunea oferă instrumente esențiale pentru învățarea și evaluarea online, dar și instrumente de comunicare între părinți - elevi - profesori - directori și resurse didactice care pot completa orele desfășurate la școală. 

Platforma este îmbunătățită continuu pentru a le face profesorilor și directorilor activitatea mai ușoară. 

Funcția de automatizare a rapoartelor video este o opțiune care eficientizează raportarea periodică a cadrelor didactice către inspectoratele școlare, permițându-le profesorilor să își monitorizeze activitatea video online și să descarce rapoarte complete. Astfel, monitorizările orelor online și raportările sunt mult mai facile, oferindu-le profesorilor mai mult timp pentru interacțiunea cu elevii.

Funcția de lobby sau sală virtuală de așteptare permite profesorilor să aprobe accesul persoanelor care se conectează la ora online. Astfel, participanții intră într-o așa-zisă sală de așteptare virtuală până ce primesc acordul profesorului de a intra în videoconferință. Acest element este important pentru ca profesorii să se poată asigura că informația ajunge la cine trebuie și că orele se desfășoară în perfectă siguranță. 

Ambele funcții noi au fost gândite pentru a face experiența de utilizare a platformei una cu adevărat plăcută, eficientă și instructivă. Și, pentru că ne dorim să aducem constant îmbunătățiri și să punem la dispoziție cele mai eficiente caracteristici și cele mai bune resurse, suntem tot timpul deschiși sugestiilor și propunerilor din partea profesorilor care folosesc platforma în activitatea lor. 

Vă reamintim că accesul la Platforma Digitaliada de Învățare și Testare Online, găzduită la adresa platformadigitaliada.ro și, implicit, la toate resursele digitale educaționale este gratuit pentru orice cadru didactic din România, prin crearea unui cont de utilizator.