Fundația Orange

Noțiuni introductive - Code::Blocks

Concurs

Pop Constanța

Trimis la 06.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

Limbajul C este un limbaj de programare universal, caracterizat printr-o exprimare concisă, un control modern al fluxului execuției, structuri de date și un bogat set de operatori. Limbajul C nu este un limbaj de „nivel foarte înalt”, deci poate fi folosit de oricine.


Conținut video


Multimedia


Această lecție are un caracter introductiv-aplicativ în limbaje de programare. Elevii vor învăța cum să instaleze și să creeze primul lor program și care sunt elementele limbajului de programare C++. Limbajul C a fost creat la începutul anilor '70 de către Brian WKernigham și Dennis M Ritchie de la Bell Laboratories New Jersey, fiind inițial destinat scrierii unei părți din sistemul de operare Unix.

Limbajul C permite scrierea de programe bine structurate, datorită construcțiilor sale de control al fluxului: grupări de instrucțiuni, luări de decizii (if), cicluri cu testul de terminare înaintea ciclului (while, for) sau după ciclu (do) și selecția unui caz dintr-o mulțime de cazuri (switch).

Limbajul C permite lucrul cu point-eri și are o aritmetică de adrese puternică. Limbajul C nu are operații care prelucrează direct obiectele compuse cum sunt șirurile de caractere, mulțimile, listele sau masivele, considerate fiecare ca o entitate. Limbajul C nu prezintă facilități de alocare a memoriei altele decât definiția statică sau disciplina de stivă relativă la variabilele locale ale funcțiilor.

În sfârșit, limbajul C nu are facilități de intrare-ieșire și nici metode directe de acces la fișiere. Toate aceste mecanisme de nivel înalt sunt realizate prin funcții explicite. Deși limbajul C este, așadar, un limbaj de nivel relativ scăzut, el este un limbaj agreabil, expresiv și elastic, care se pretează la o gamă largă de programe.

C este un limbaj restrâns și se învață relativ ușor, iar subtilitățile se rețin pe măsură ce experiența în programare crește.

Link: https://youtu.be/Doomz1136a0


Pop Constanța, profesor de Informatică și TIC

Liceul Tehnologic, Feldru, Bistrița-Năsăud

Trimis la 06.01.2022 - 19:39


Materiale similare

Tutorial Clone - Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Tutorial clone - o modalitate de utilizare a opțiunii de clonare a obiectelor în Sratch, integrată într-un joc.

Materiale de documentare

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, VI, VII

Playlist-ul conține materiale video care vizează teme de dezbatere la disciplina geografie: un eco-ghid, probleme demografice, urbanizarea, probleme cu care se confruntă continentul Africa, utilizarea ArcGis online (hărțile din Living Atlas sau din biblioteca ArcGis) în învățarea geografiei