Fundația Orange

O problemă de hidrostatică

Alte resurse

Ovidiu Faloba

Trimis la 25.10.2020

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, FIZICĂ, VIII MEDIU EVALUARE

Un material, realizat cu GeoGebra, care modelează următoarea situație: un vas cu formă de prismă triunghiulară regulată, prevăzut cu capac, conține o coloană de lichid ideal și este așezat pe o suprafață orizontală. Vasul se poate roti în jurul unei muchii a bazei cu un unghi a cărui măsură este cuprinsă în intervalul (0; 90].


Alte materiale educaționale


Multimedia


Materialul conține și un document PDF în care se tratează într-un mod intuitiv, accesibil elevilor din clasele superioare ale gimnaziului, noțiunea de centru de masă.
Link: https://www.geogebra.org/m/gsvb8yqt


Ovidiu Faloba, profesor de Fizică

Școala Gimnazială, Mediaș, Sibiu

Trimis la 25.10.2020 - 09:51


Materiale similare

Eyes in the Sky

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, VI, VII, VIII

Site-ul „Eyes in the Sky” este creat pentru a conștientiza elevii despre importanța sateliților artificiali de a monitoriza Pământul, oceanul, situațiile de urgență, atmosfera, schimbările climatice, dar și pe cele care pot afecta securitatea.

Pregătirea evaluării naționale prin rezolvare interactivă a subiectelor propuse pentru proba scrisă

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Aplicația propusă este utilă elevilor din clasa a VIII-a pentru pregătirea evaluării naționale. Poate fi folosită de către profesor prin integrarea ei într-o lecție, susținută fie în sala de clasă, fie online sau de către elev în activitatea de pregătire individuală a evaluării naționale.