E. Lang
Trimis la 31.01.2022Colecția de față propune o modalitate mai atractivă, mai simplă, dar și mai eficientă de proiectare a lecțiilor la disciplina educație socială. Pornind de la un singur card de prezentare a unei personalități, o persoană vizibilă (în sensul impactului pe care îl are în societate), s-au construit o multitudine de resurse de învățare (fișe de lucru) care au ca numitor comun calitatea conținuturilor și relevanța sarcinilor destinate elevului contemporan.
Pentru fiecare nivel (clasa a V-a, a VI-a și a VII-a) au fost formulate obiective operaționale, au fost indicate modalități de lucru (individual sau în echipe) și au fost propuse activități de învățare dintre cele mai diverse, cu diferite grade de dificultate, astfel încât să acopere o plajă cât mai largă de competențe prevăzute în programa actuală.
Activitățile de predare-învățare au la bază metode precum cea a studiului de caz, metoda proiectului, metoda cubului, metoda pălăriilor gânditoare, metoda celor 5W, metoda poemului diamant etc.
Facilitate cu atenție și pricepere de către profesor, aceste activități conduc către o învățare cu sens, activând motivația intrinsecă și curiozitatea elevului.
E. Lang, profesor de Educație civică / socială
Școala Gimnazială „Pia Brătianu”, București
Trimis la 31.01.2022 - 23:51
Autoevaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în lecțiile online de Educație socială.
Termen de lucru pentru exercițiile online - 35 minute, iar rezolvarea exercițiilor pe caiete - 15 minute.
Agavriloaei Lăcrămioara Daniela
Școala Gimnazială , Iași
Un quizziz.
Chirca Andreia Daniela
Școala Gimnazială George Bacovia, București