Fundația Orange

Operații cu fracții ordinare

Concurs

Albu Lucian

Trimis la 17.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

In ciclul primar învățăm operații cu numere zecimale. În școala gimnazială apar numerele întregi și numerele raționale (adică fracțiile ordinare, fracțiile zecimale). Până terminăm școala vom oprea cu toate aceste numere.


Conținut video


Multimedia


În acest material, accentul cade pe cele 4 operații cu fracțiile ordinare: adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțire. Trebuie stăpânite foarte bine aceste reguli de calcul deoarece, mai ales, în liceu vom face foarte des operații cu fracțiile algebrice, adică fracțiile ce se vor exprima cu ajutorul literelorAlbu Lucian

Roman, Neamț

Trimis la 17.01.2022 - 12:11


Materiale similare

Funcțiile trigonometrice în triunghiul dreptunghic

Matematică
MATEMATICĂ, VII

În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.

Aria patrulaterelor și aria triunghiului

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Materialul conține deducerea tuturor formulelor pentru aria patrulaterelor și aria triunghiului cu ajutorul aplicației GeoGebra. Fișierele sunt realizate în mod interactiv, videoclipurile inserate au ca scop vizualizarea, înțelegerea și fixarea formulelor pentru arii.