Fundația Orange

Operații cu mulțimi: reuniune, intersecție, diferență Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 10.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VI-a, privind consolidarea noțiunilor de operații cu mulțimi, utilizâd jocul SETS.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Nicoleta Popa, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VI-a își vor consolida operațiile cu mulțimi. Ora va debuta cu un joc de cuvinte prin care elevii își reamintesc elementele de teorie privind mulțimilor: noțiunea de mulțime, reprezentare, elemente, relații de apartenență și incluziune și operații cu mulțimi.

Jocul este urmat de o discuție pe marginea celor descoperite. Urmează câteva exemple practice în care se utilizează operațiile cu mulțimi.

Fixarea cunoștințelor se va face utilizând jocul de pe tabletă SETS, cu ajutorul căruia elevii vor exersa progresiv operațiile cu mulțimi.


Alte informații

Clasa a VI-a - Consolidarea operațiilor cu mulțimi, utilizând jocul SETS.


Digitaliada, profesor de Matematică

București

Trimis la 10.11.2017 - 11:17


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.