Fundația Orange

Opinia publică - lecție de cultură civică

Concurs

Drăgan Dumitru

Trimis la 31.01.2019

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, VII MEDIU PREDARE

Această lecție are rolul de a le prezenta elevilor importanța opiniei publice în contextul unei democrații active. În cadrul prezentării se detaliază modul de formare și influențare a acesteia.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Lecția "Opinia publică" face parte din programa de clasa a 7-a la cultură civică. Proiectul prezentat reprezintă o lecție deschisă pe care am susținut-o la clasă în semestrul al doilea în anul 2018, aceasta având un impact pozitiv asupra elevilor. Este o lecție mixtă ce cuprinde elemente pe care elevii le cunosc deja dar și elemente noi. Punctul culminant este jocul de la finalul prezentării, unde elevii sunt puși să aleagă un candidat în funcție de anumite caracteristici.
În fișierul planificare este detaliat conținutul lecției ce reprezintă informațiile suprapuse în timpul predării peste prezentarea power point.


Alte informații

Lecția este:
- mixtă: predare - învățare
- interactivă
- timp de realizare 1 oră
- poate sta la baza unei lecții deschise
- necesită: laptop/pc, microsoft office, video proiector


Drăgan Dumitru, profesor de Educație civică / socială

Colegiul Național , România, Constanța, Constanța

Trimis la 31.01.2019 - 18:52


Materiale similare

The Political Process and Citizens’ Voice in the European Union

Interdisciplinar
ISTORIE, VII, VIII

Elevii evaluează eficiența inițiativei civice europene ca o modalitate prin care cetățenii pot participa la procesul decizional al UE și își exprimă opinii argumentate cu privire la importanța dreptului la petiție ca mod de participare a europenilor la procesul politic al UE.

Rolul îndeplinit de mass-media în societate

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

O abordare modernă a lecției, care va determina, la nivelul grupului, relații de colaborare, competiție și solidaritate.