Fundația Orange

Media


Părinte: Tehnologia este lumea copiilor de astăzi

Părinte: Tehnologia este lumea copiilor de astăzi

FOTO: Elevii lucrează cu pix, hârtie și tabletă


Vestea intrării Școlii Gimnaziale Dragomirești în familia Digitaliada i-a bucurat pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă.

Magdalena Matei, părinte și învățătoare la școala din Dragomirești, ne-a vorbit despre șansa oferită elevilor prin acest proiect și despre ruperea barierelor urban-rural.

Digitaliada: Cum ați aflat despre proiectul Digitaliada?

Magdalena Matei: Am aflat de la domnul director (n.r. Cristian Dragomir). Am știut că a depus un proiect pentru ca școala să intre în proiectul Digitaliada, dar nu eram sigură că-l va și obține. Mă bucur că proiectul este și în școala noastră.

Digitaliada: Ce ați crezut că se va schimba în modul de predare?

Magdalena Matei: Copiii din ziua de astăzi sunt altfel, sunt atrași de tehnologie, reprezintă lumea lor. Proiectul Digitaliada nu face altceva decât să-i atragă către școală. Sunt în favoarea folosirii tehnologiei la clasă – cu măsură, bineînțeles – iar faptul că am obținut și aceste tablete nu a făcut decât să mă bucure. Acum vreau și eu să învăț să le folosesc pentru diverse activități.

Digitaliada: Ce vă spune fiica dumneavoastră din clasa a VIII-a atunci când vine acasă?

Magdalena Matei: A avut loc o schimbare, e foarte încântată. Mi-a spus că folosește Word, Excel, GeoGebra. Mi se pare că ceea ce li se predă poate fi consolidat altfel. Faptul că fiecare elev are în față propria tabletă este un plus. M-am gândit că asta reprezintă un start către liceu. De multe ori, copiii de la țară vin cu un handicap la liceu. Și pentru mine a fost la fel, colegele știau să lucreze pe computer, iar eu a trebuit să învăț singură și mi-a fost mai greu. Cred că fiica mea se va integra mult mai bine și mai ușor la liceu.

Digitaliada: Ca părinte, ce așteptări aveți de la acest proiect? Cum îl vedeți implementat?

Magdalena Matei: Vreau să cred că va continua. Nu îmi doresc să fie doar un proiect care începe și se termină, cel puțin pentru școala aceasta, îmi doresc să lucrăm cât mai mult cu tehnologia. Ar fi un plus pentru comunitate, pentru elevi, depășim barierele acelea de „școală de la țară”. Și asta mă bucură mult.