Fundația Orange

Pătratul

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 13.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru construirea, descrierea și calcularea unei lungimi de laturi și măsuri de unghiuri într-un pătrat.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Monica Maria Popovici, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție introductivă, elevii de clasa a VII-a vor învăța să descrie, să construiască și să calculeze lungimile de laturi și măsurile de unghiuri într-un pătrat.

Utilizând aplicația Pythagorea, elevii vor reuși să realizeze reprezentările plane ale figurilor geometrice cerute în enunțuri.


Alte informații

Clasa a VII-a - Însușirea noțiunilor de calculul unei lungimi de laturi și măsuri de unghiuri într-un pătrat, utilizând aplicația Pythagorea.


Digitaliada, profesor de Matematică

București

Trimis la 13.11.2017 - 17:05


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.