Fundația Orange

Perimetre și arii

Concurs

Ovidiu

Trimis la 12.12.2020

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

O îmbinare a matematicii cu informatica, aplicația solicită construirea de figuri geometrice având anumite caracteristici folosind Blockly. Funcționează doar cu Internet Explorer.


Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Descărcați și dezarhivați arhiva PerimetreArii .rar atașată. Se deschide din fișierul PerimetreArii .html cu click dreapta și alegerea browserului Internet Explorer. Pentru a activa controalele ActivX se selectează butonul „Allow blocked content”. Inițial aplicația funcționa și cu Microsoft Edge, dar după update-ul din mai 2020 nu mai funcționează decât cu Internet Explorer.


Alte informații

Permite elevilor să-și exerseze cunoștințele de matematică și informatică simultan.


Ovidiu, profesor de Informatică și TIC, Matematică

Stroiești, Suceava

Trimis la 12.12.2020 - 14:30


Materiale similare

AlgAR

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

AlgAR este o aplicație de mobil destinată începătorilor în domeniul programării care prezintă în mod vizual și interactiv algoritmii esențiali, dar dificili printr-o experiență gamificată cu Realitate Augmentată. Alga, pisica unui programator se pierde, iar elevii o ajută rezolvând o serie de puzzle

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).