Fundația Orange

Perpendicularitate. Aria unui triunghi

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 07.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru determinarea și exersarea formulei de calcul a ariei unui triunghi, folosind aria pătratului și dreptunghiului.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Ana-Cristina Blanariu-Șugar, profesor Digitaliada, revizuit de Laura Erculescu, profesor Colegiul Național „Ienachiță Văcărescu” Târgoviște.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor determina și exersa formula de calcul a ariei unui triunghi, folosind aria pătratului și dreptunghiului. Utilizând jocul Areas vor determina formula de calcul pentru aria unui triunghi dreptunghic, iar apoi aria unui triunghi oarecare. Elevii vor descoperi și faptul că pot aplica formulele de calcul pentru aria triunghiului, pătratului, dreptunghiului cu scopul calculării suprafețelor unor poligoane.


Alte informații

Clasa a VI-a - Determinarea și exersarea formulei de calcul a ariei unui triunghi, folosind aria pătratului și dreptunghiului, utilizând jocul Areas.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 07.03.2018 - 17:21


Materiale similare

Unghiuri complementare, unghiuri suplementare, unghiuri adiacente

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Această aplicație își propune ca elevii să înțeleagă când două unghiuri sunt complementare, suplementare și adiacente. Elevii vor fi capabili să utilizeze proprietățile referitoare la unghiuri complentare și suplementare pentru calcularea măsurilor unor unghiuri.

Gătim si folosim matematica

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Această lecție poate fi folosită la recapitularea noțiunilor legate de rapoarte, procente și proporții. Compentența specifică urmărită este 3.2. Aplicarea unor metode specifice de rezolvare a problemelor în care intervin rapoarte, proporții și mărimi direct/invers proporționale.