Fundația Orange

Media


Peste 300 de materiale educaționale înscrise în Concursul #Digitaliada 6.0

Peste 300 de materiale educaționale înscrise în Concursul #Digitaliada 6.0

Înscrierile la Concursul #Digitaliada 6.0 s-au încheiat și suntem bucuroși să anunțăm că din 345 de materiale înscrise în concurs, 320 au trecut de etape de validare, iar acum sunt analizate de către echipa de jurați.

Mulțumim tuturor celor care s-au înscris la concurs, apreciem efortul pe care l-ați depus pentru a participa cu materiale originale și utile pentru elevi și profesori!

În cadrul fiecărei categorii de concurs au fost înscrise: 24 materiale în Aplicații, 127 la categoria Alte Materiale Educaționale, 96 la Conținut Video și 73 la Proiecte Didactice. Despre înscrieri și materiale ne povestește Adina Roșca, Expert educațional Digitaliada: „În acest am primit un număr de materiale cu conținut video destul de mare comparativ cu anii trecuți. Ne bucură acest fapt și ne arată că profesorii și elevii au prins mai mult curaj, au acceptat provocarea de a ieși în față și sunt mai deschiși pentru a crea materiale educaționale cu o reală șansă de succes.”

În plus, ediția din acest an ne-a arătat cât de important este să continuăm să încurajăm crearea de materiale digitale educaționale care să susținăprocesul de învățare-predare-evaluare într-un mod interactiv. „Anul acesta m-am bucurat să văd dorință de dezvoltare și cunoaștere atât din partea cadrelor didactice, cât și a elevilor. M-a surprins că profesorii și elevii nu și-au pierdut din energia de a planifica și de a dezvolta materiale educaționale cât mai creative. Dorința lor de a schimba ceva, de a ajuta este necontenită și mă bucură nespus să văd oameni care vor să inspire și să se implice.” - Adina Roșca, Expert educațional Digitaliada.

Cu atâtea vești bune și numeroase materiale înscrise nu mai rămâne decât să așteptăm rezultatele finale. Până la finalul lunii martie, vom afla care sunt câștigătorii celei de-a șasea ediții a concursului #Digitaliada, aleși de membrii juriului din această ediție: Radu Gologan, profesor doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București și Președinte al Societății de Științe Matematice din România; Andreea Eșanu, Director Executiv la Coaliția pentru Educație; Ioana Rusu, Director Executiv la Simplon Romania; Vlad Udrescu, fost câștigător și student în anul 3 la University College London și Adina Roșca, Expert educațional Digitaliada.

Suntem nerăbdători să cunoaștem premianții și să aflăm care au fost cele mai apreciate materiale de către jurați. Dar până atunci, pentru că puteți accesa toate materiale înscrise în concurs din această ediție, avem o mică provocare pentru voi.

Testați materialele, intrați pe pagina noastră de Facebook și spuneți-ne în postarea dedicată care sunt materialele voastre preferate din acest an. Așteptăm părerile și răspunsurile voastre!