Fundația Orange

Media


Petru Șerban, primarul comunei Uriu: E necesar ca elevii să deprindă competențe digitale de mici

Petru Șerban, primarul comunei Uriu: E necesar ca elevii să deprindă competențe digitale de mici

Învățământul modern nu poate să stea departe de tehnologia care se folosește în toate domeniile de activitate.

Este crezul primarului Petru Șerban, care se mândrește în fața edililor din județ cu "zestrea informatică” pe care proiectul Digitaliada a adus-o copiilor din școală.

Digitaliada: Domnule primar, ce părere aveți despre folosirea tehnologiei la clasă?

Primar Petru Șerban: Nici nu îmi pot imagina un învățământ modern fără tehnologie. Pentru ca școala să formeze viitorii profesioniști, evident că este necesar ca elevii să dobândească abilități digitale de mici. Pe această cale, eu doresc să le mulțumesc directorilor școlii pentru faptul că proiectul a ajuns în comuna noastră. 

Digitaliada: Vă întreabă profesori sau primari din alte comune despre modul în care se desfășoară proiectul Digitaliada aici?

Primar Petru Șerban: În zona noastră, în comunele învecinate, în anumite asociații de dezvoltare din care facem parte - toată lumea cunoaște acest proiect. Discutăm despre Digitaliada, dar ceilalți primari mai cu invidie. Eu, un pic mai cu mândrie, că la noi este și la dânșii încă nu. 

Digitaliada: Care este impactul acestui proiect?

Primar Petru Șerban: Copiii sunt mai atrași de orele de matematică și de informatică. Mulți părinți sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă în acest moment în școala din Uriu. Noi, autoritatea administrativă, am fost și vom rămâne alături de școală. Școala este o prioritate pentru noi. Sunt bucuros să spun că învățământul din comuna Uriu nu diferă cu nimic de învățământul din orașele Bistrița, Beclean, Dej sau din împrejurimi. Întreaga comunitate se mândrește cu asta și am certitudinea că profesorii care lucrează la implementarea acestui program îl vor face tot mai atractiv și eficient. Sunt convins că este un proiect foarte bun pentru școala românească. Cu atât mai mult pentru școala noastră.