Fundația Orange

Piramida patrulateră regulată. Calcul de arii, volum, distanțe și unghiuri Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru piramida patrulateră regulată, calculul de arii, volum, distanțe și unghiuri.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VIII-a vor învăța noțiuni legate de piramida patrulateră regulată. Pe parcursul orei de matematică, elevii vor identifica elementele unei piramide patrulatere regulate. Elevii vor determina, pe baza formulelor de calcul pentru arii, volumul unei piramide patrulatere regulate, calculul de distanțe în piramidă, respectiv unghiuri.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Învățarea noțiunilor legate de piramida patrulateră regulată, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 16:45


0 de comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.