Fundația Orange

Piramida patrulateră regulată. Calcul de arii, volum, distanțe și unghiuri

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru piramida patrulateră regulată, calculul de arii, volum, distanțe și unghiuri.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VIII-a vor învăța noțiuni legate de piramida patrulateră regulată. Pe parcursul orei de matematică, elevii vor identifica elementele unei piramide patrulatere regulate. Elevii vor determina, pe baza formulelor de calcul pentru arii, volumul unei piramide patrulatere regulate, calculul de distanțe în piramidă, respectiv unghiuri.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Învățarea noțiunilor legate de piramida patrulateră regulată, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 16:45


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.