Voicilă Adriana-Sorina
Trimis la 02.01.2021Unitatea de învățare „Grupe de viețuitoare” este cea mai întinsă, ca număr de conținuturi / timp, dintre toate unitățile ce sunt studiate în clasa a V-a la disciplina Biologie. Am programat-o a fi studiată pe parcursul a 19 ore (20, dacă includem și săptămâna dedicată activităților „Școala altfel”).
Matarialul propus include exclusiv activități ce se desfășoară în mediul online, această planificare fiind adaptată acestui sistem. Activitățile, în special cele de consolidare/fixare de cunoștințe și de evaluare, sunt de asemenea, adaptate sistemului online, ele putând fi rezolvate sincron sau asincron.
Fiecărui conținut îi este adresată atingerea unei competențe specifice (pentru unele conținuturi sunt și câte două competențe, fiecare cu activități de învățare dedicate).
Conținuturilor le sunt atașate diferite resurse ce pot fi distribuite online (sincron sau asincron) - linkuri ale unor lecții create pe platforme digitale, clipuri video cu întrebări incluse, create pe platforma edpuzzle.com, chestionare create pe platforma Kahoot.it, jocuri pe Jigsawplanet.com etc.
Voicilă Adriana-Sorina, profesor de Biologie, Educație tehnologică, Dezvoltare personală
Școala Gimnazială, Bucovăț, Dolj
Trimis la 02.01.2021 - 13:58
Proiect de lectie interdisciplinar cu tema - Fungi. Proiectul de lectie pastreaza structura ERR, are atat elemente din activitatea practica, materiale interactive, aplicatii digitale si teme bazate pe Teoria inteligentelor multiple.
Ana-Maria Cristea
Școala „Simion Balint”, Copaceni, Cluj
Trăim cu toții vremuri tulburi generate de incertitudinea zilei de mâine. Cât timp avem o misiune, avem o profesie nobilă, haideți să o arătăm, făcând din școala online o poveste plăcută, de care să se bucure mereu elevii noștri de azi, adulții de mâine. Să-și amintească cu drag peste timp.
Rusu Irina
Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Bacău