Fundația Orange

Planificare unitate de învățare - Grupe de viețuitoare

Concurs

Voicilă Adriana-Sorina

Trimis la 02.01.2021

Biologie
BIOLOGIE, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Unitatea de învățare - Grupe de viețuitoare, este programată a se desfășura pe parcursul a 19 ore și dorește a atinge următoarele competențe specifice: 1.2, 2.1, 2.2., 3.1, 3.2, 4.1, fiecărui conținut (lecție) îi sunt adresate una, maxim două competențe specifice.


Proiecte didactice


Documente


Unitatea de învățare „Grupe de viețuitoare” este cea mai întinsă, ca număr de conținuturi / timp, dintre toate unitățile ce sunt studiate în clasa a V-a la disciplina Biologie. Am programat-o a fi studiată pe parcursul a 19 ore (20, dacă includem și săptămâna dedicată activităților „Școala altfel”).

Matarialul propus include exclusiv activități ce se desfășoară în mediul online, această planificare fiind adaptată acestui sistem. Activitățile, în special cele de consolidare/fixare de cunoștințe și de evaluare, sunt de asemenea, adaptate sistemului online, ele putând fi rezolvate sincron sau asincron.

Fiecărui conținut îi este adresată atingerea unei competențe specifice (pentru unele conținuturi sunt și câte două competențe, fiecare cu activități de învățare dedicate).

Conținuturilor le sunt atașate diferite resurse ce pot fi distribuite online (sincron sau asincron) - linkuri ale unor lecții create pe platforme digitale, clipuri video cu întrebări incluse, create pe platforma edpuzzle.com, chestionare create pe platforma Kahoot.it, jocuri pe Jigsawplanet.com etc.


Voicilă Adriana-Sorina, profesor de Biologie, Educație tehnologică, Dezvoltare personală

Școala Gimnazială, Bucovăț, Dolj

Trimis la 02.01.2021 - 13:58


Materiale similare

Regnul Fungi

Biologie
BIOLOGIE, V

Proiect de lectie interdisciplinar cu tema - Fungi. Proiectul de lectie pastreaza structura ERR, are atat elemente din activitatea practica, materiale interactive, aplicatii digitale si teme bazate pe Teoria inteligentelor multiple.

Biologia în școala online

Biologie
BIOLOGIE, V

Trăim cu toții vremuri tulburi generate de incertitudinea zilei de mâine. Cât timp avem o misiune, avem o profesie nobilă, haideți să o arătăm, făcând din școala online o poveste plăcută, de care să se bucure mereu elevii noștri de azi, adulții de mâine. Să-și amintească cu drag peste timp.