Fundația Orange

Platforma de educație ecologică pentru clasele I-IV

Concurs

Dogaru Cristina

Trimis la 30.12.2021

Geografie
GEOGRAFIE, I, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Cu ajutorul acestei platforme elevii din clasele primare vor învăța cum să se comporte și cum să protejeze natura! O primă secțiune este dedicată video-urilor educative, a doua secțiune cuprinde jocuri educative ce au rolul de a fixa informația și ultima secțiune este compusă din imagini.


Aplicații


Documente


Multimedia


Învățam să protejăm natura

Cu ajutorul acestei platforme elevii din clasele primare vor învăța cum să se comporte și cum să protejeze natura!

O primă secțiune este dedicată video-urilor educative, a doua secțiune cuprinde jocuri educative ce au rolul de a fixa informația și ultima secțiune este compusă din imagini de tip dialog între 2 persoane ce au rolul de a face copiii să conștientizeze importanța protejării mediului.


Copiii trebuie învățați să se comporte într-un anumit fel cu mediul înconjurător

Această platformă își propune să îi ajute pe cei mici folosind metode interactive de tipul joculețelor, video-urilor și imaginilor să se comporte într-un anumit fel față de mediu.

Vor învăța că prin gesturile lor mici pot produce schimbări mari. Elevii vor conștientiza urmărind aceste filmulețe importanța gesturilor lor. Protejarea naturii și a mediului se poate realiza prin urmarea unui set de reguli. Fiecare video are aproximativ 1 minut și este compus din 2 părți.

În prima parte a video-ului este prezentată o imagine dinamică cu situația respectivă și o parte în care sunt descrise anumite caracteristici. Urmărind aceste materiale video și jucandu-se joculețele de pe site ei își vor consolida informația vizualizată în video!


Învățam să fim eco

Folosind această platformă elevii vor învața într-un mod interactiv prin jocuri și vizionarea de videouri și imagini cum să protejeze mediul înconjurător. Fiecare video are o lungime de aproximativ 1 minut. Jocurile îi vor ajuta să își fixeze informația și vor însoți fiecare filmulet postat.

Ne vom juca și vom învață în același timp. Prin joc ne vom fixa noțiunile.

Învățăm să ne comportăm ecologic, să refolosim, reciclăm și să reutilizăm.


Dogaru Cristina

Arad

Trimis la 30.12.2021 - 12:52


Materiale similare

Invata Romania intr-un mod interactiv

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Pe aceasta pagina web gasiti materiale interactive geografice despre Romania. Aceste materiale de geografie au scopul de a ajuta elevii de clasa a IV-a sa invete geografia Romaniei intr-o maniera placuta si interactiva

Învață geografie!

Geografie
GEOGRAFIE, III, IV

Am realizat o aplicatie utlila pentru elevii din ciclul primar pentru a invata geografie. Scopul acestui site este de a introduce notiuni despre geografia Romaniei, utilizand doua harti, una hidrografica si una fizica.