Fundația Orange

Poligoane regulate

Concurs

Dénes Margit

Trimis la 31.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Materialul conține mai multe fișiere realizate cu ajutorul aplicației GeoGebra pentru studiul poligoanelor regulate. Realizarea acestor resurse sunt interactive pentru a facilita înțelegerea conceptelor și deducerea formulelor.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Link: https://www.geogebra.org/m/mt2rtzmv

Materialul este împărțit în 3 capitole.

Primul capitol conține vizualizarea teoremei lui Pitagora cu ajutorul ariilor, precum și formulele pentru diagonala pătratului, respectiv aria și înălțimea triunghiului echilateral.

În al doilea capitol am inserat videoclipul pentru construcțiile poligoanelor regulate.

Al treilea capitol conține prezentarea poligoanelor regulate, elementele și proprietățile acestora. În videoclip am arătat cum reușim să obținem aceste poligoane dintr-un număr de triunghiuri particulare.

Totodată am accentuat cum putem deduce formulele pentru elementele poligoanelor regulate dintr-un număr mic de relații dinainte stabilite.


Dénes Margit, profesor de Matematică

Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc, Harghita

Trimis la 31.01.2022 - 21:51


Materiale similare

Radicalul - operații

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Radicalul se studiază, mai întâi, în școala gimnazială și este finalizat în liceu, adică în clasa a X a. În acest material accentul cade pe câteva proprietăți ale radicalilor care ne permit să facem operații cu aceștia.

Crimă în lumea matematicii !!

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Cum ar fi să aflați că descoperirea numerelor iraționale l-a făcut pe Pitagora să-și omoare discipolul favorit? Introducerea noțiunii de numere iraționale cu ajutorul unei povești din Grecia Antică.