Fundația Orange

Tendințe


Poveștile Digitaliada: Profesoara Nicoleta Duma - Elevii sunt nerăbdători să folosim tablete la ore

Poveștile Digitaliada: Profesoara Nicoleta Duma - Elevii sunt nerăbdători să folosim tablete la ore

FOTO: Nicoleta Duna, profesor de matematică la școala din Băișoara


Continuăm seria poveștilor Digitaliada cu cea a doamnei profesoare Nicoleta Duma de la Școala Gimnazială ”Mircea Luca” din localitatea Băișoara, județul Cluj.

Nicoleta Duma i-a molipsit cu pasiunea ei pentru matematica digitală pe toți elevii cărora le predă. Spune că încă de la prima oră emoțiile elevilor s-au transformat într-o curiozitate nestăvilită de a descoperi tainele aplicațiilor. 

Când îi întrebi pe elevi ce părere au despre profesoara lor de matematică, spun că "oricine și-ar dori o asemenea profesoară", iar calificativul dat înțelegerii matematicii este "foarte bine". Orele făcute pe tabletă sunt deja o obișnuință care dă rezultate la Școala Gimnazială din Băișoara, județul Cluj, intrată în proiectul Digitaliada în anul 2017. "Cuvântul cel mai potrivit e provocare. Așa mi s-a părut că pentru mine a fost o provocare. Și pentru mine și pentru copii", povestește Nicoleta. 

Digitaliada a transformat orele într-un demers interactiv și mult mai dinamic. Toată experiența acumulată de ea atât în facultate, unde a studiat geometria în aplicația specializată Geogebra, cât și în laboratorul digital, a oferit-o comunității de profesori Digitaliada printr-un ghid prețios, un manual de practici indispensabil fiecărui cadru didactic. În plus, a devenit ea însăși profesor pentru profesori: "La început am avut emoții, dar pe urmă mi-am dat seama că ceilalți profesori poate au nevoie de ajutorul meu și am început să mă simt în largul meu și cred și sper că i-am ajutat și pe ei să înțeleagă mai bine aplicația". 

Urmăriți povestea Nicoletei în materialul video de mai jos: