Fundația Orange

Tendințe


Poveștile Digitaliada: Profesorul Alin Danciu-Simt acest proiect ca pe o familie

Poveștile Digitaliada: Profesorul Alin Danciu-Simt acest proiect ca pe o familie

FOTO: Alin Danciu, profesor de matematică, director la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș


Și-a transformat pasiunea pentru matematică în profesie și predă ștafeta generațiilor tinere. Profesorul de matematică Alin Danciu este acum directorul școlii pe care a absolvit-o. Așa că povestea sa se împletește cu cea a elevilor de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș. Aici a descoperit primele repere despre ceea ce mai târziu avea să îi devină a doua casă, aici și-a împlinit menirea la catedră și, prin implementarea proiectului Digitaliada, a dus la rândul său Școala mai departe, spre viitor.

Contribuția lui Alin Danciu la proiectul Digitaliada crește zi de zi, de când a devenit formator și de când predă mai departe colegilor săi utilizarea tehnologiei la clasă. „Simt acest proiect ca pe o familie. Chiar m-am împrietenit cu toți colegii care sunt formatori și vorbim, dacă nu zilnic, a doua zi tot vorbim: la telefon, pe mail, schimbăm păreri și eu zic că este un lucru benefic”, spune Alin Danciu despre proiectul Digitaliada.

Profesorul său din facultate ne-a spus despre planurile lui Alin Danciu de a ridica, prin educație, comunitatea, iar părinții și elevii îl apreciază. Urmăriți povestea lui Alin Danciu în materialul video de mai jos: