Fundația Orange

Tendințe


Poveștile Digitaliada. Elevele din Teregova și dragostea pentru digital: Totul ni se pare mai simplu

Poveștile Digitaliada. Elevele din Teregova și dragostea pentru digital: Totul ni se pare mai simplu

Ioneta și Daiana au evoluat foarte mult în privința competențelor digitale, spun colegii și profesorii lor.

De când proiectul Digitaliada este aplicat cu succes la Liceul Sfântul Dimitrie din Teregova, județul Caraș-Severin, competiția benefică a stimulat învățarea. Cele doua colege ilustrează felul în care, alături de ambiție și muncă, predarea digitală contribuie la rezultatele elevilor. 

Cele două eleve cred că școala e mai ușoară cu ajutorul tabletelor: "E mai ușor, e mai bine pentru a înțelege lecțiile pentru că intrăm într-o lume virtuală, unde totul ni se pare mai simplu”, ne-a mărturisit Ioneta Drăgulescu, elevă în clasa a VII-a. 

Tablete încurajează competiția pozitivă, dar contribuie totodată și la apropierea dintre copii: "Profesorii ne explică mai detaliat pe tablete. Cu tabletele ne sprijinim unul pe altul”, ne-a spus Daiana Grozăvescu, elevă în clasa a VII-a.

Maria Damian, director la Liceul Sfântul Dimitrie din Teregova, județul Caraș-Severin, spune că după un an de lucru pe tablete, totul s-a transformat. Profesorii și prietenii celor doua fete povestesc că, odată cu introducerea tabletelor la clasă, cele două colege au evoluat și sunt mai bucuroase. Profesoara de română, Ana Codilă, a remarcat că după ce s-au acomodat cu lecțiile digitale, elevele au devenit mai riguroase. 

Urmăriți povestea elevelor de la Teregova în materialul video de mai jos: