Fundația Orange

Povestirea orală a unui fragment scris - Vreau să trăiesc printre stele

Concurs

Krișan Gabriela

Trimis la 08.01.2022

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

După audierea textului Vreau să trăiesc printer stele (pe fragmente), după Victor Eftimiu, elevii primesc informații despre tipurile de comunicare: orală, scrisă, nonverbală, ce reprezintă fragmentele și cum reușim să povestim un fragment folosind un set de întrebări.


Conținut video


Multimedia


Resursa cuprinde:
• Audierea textului Vreau să trăiesc printer stele (pe fragmente), după Victor Eftimiu;
• Informații despre tipurile de comunicare: orală, scrisă, nonverbală, ce reprezintă fragmentele și de ce ținem cont în momentul povestirii unui fragment;
• Formularea de întrebări/ răspunsuri model pentru primele două fragmente;
• Organizarea enunțurilor și înlănțuirea evenimentelor.

Resursa este realizată pentru competența specifică din programa școlară: 2.1. Formularea unor enunțuri proprii în situații concrete de comunicare; (CLR, clasa a II-a)

Textul, Vreau să trăiesc printre stele, este preluat din manualul de Comunicare în limba română, iar acesta poate fi utilizat în cadrul orelor de CLR de toți copiii din țară, ajungând în orice clasă, mai ales acolo unde copiii nu au acces decât la manualul gratuit oferit de școală. Această resursă este ușor de urmărit de orice elev, resursa video se poate opri și relua pentru o mai bună înțelegere a povestirii orală a unui fragment. (De exemplu: se povestește primul fragment- oprim, reluăm: cum s-a realizat povestirea? ce întrebări s-au folosit? care au fost cuvintele cheie? - cine, ce, unde, cum?...)

Fundalul muzical, imaginile, explicațiile clare care însoțesc resursa , conduc înspre o înțelegere a informațiilor transmise. Resursa a fost utilizată la clasa mea (clasa a II-a) primind un feedback pozitiv. Elevii au luat notițe pe caiet și au realizat o schemă - cum realizăm povestirea?


Alte informații

Link: https://youtu.be/CMvmDFERQrQ

Resursa a fost realizată în Microsoft PPT.


Krișan Gabriela, profesor de Matematică, Limba și literatura română, Educație muzicală, Educație plastică, Științe ale naturii

Gimnazială Nr.7, Vișeu de Sus, Maramureș

Trimis la 08.01.2022 - 12:17


Materiale similare

Somnoroase păsărele cu Scratch și Makey Makey

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III, IV

Tutorial stem.Discipline integrate: inginerie, arte, coding, memorare, literație;

Buburuza de Eugen Jianu

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II

Un videoclip creat cu ajutorul platformei Fliki.ai, o exemplificare a modului in care putem crea ceva inedit, pe baza unui text ,cu ajutorul inteligentei artificiale si a unor materiale video suport.