Fundația Orange

Pozițiile relative ale unei drepte față de un plan

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 05.02.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru analizarea pozițiilor relative ale unei drepte fața de un plan.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat în cadrul programului-pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție de consolidare, elevii de clasa a VIII-a vor învăța, folosind aplicația Geogebra 3D Grapher, care sunt pozițiile relative ale unei drepte față de un plan.

Utilizând aplicația Geogebra 3D Grapher, elevii vor construi pe tabletă diverse corpuri geometrice și vor folosi proprietățile referitoare la drepte și unghiuri în spațiu pentru analizarea pozițiilor relative ale acestora.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Folosirea proprietăților referitoare la drepte și unghiuri în spațiu pentru analizarea pozițiilor relative ale acestora, utilizând aplicația GeoGebra 3D Grapher.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 05.02.2017 - 17:02


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.