Fundația Orange

(Premiat 2020, Proiectare didactică, I-IV) „Mate cu Pinocchio” - adunarea numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin

Concurs

Mitrofan Laura

Trimis la 31.01.2020

Matematică
MATEMATICĂ, I MEDIU PREDARE

Materialul conține proiectarea unei lecții pentru înțelegerea adunării numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin, lecție ce se va desfășura în laboratorul de informatică.Proiecte didactice


Documente


Această activitate de învățare este propusă pentru prima oră de la „Adunarea cu trecere peste ordin a numerelor naturale de la 0 la 100”.

Pentru această lecție am creat materialul digital „Mate cu Pinocchio”: Personajul cunoscut și îndrăgit de copii le va fi alături pe parcursul întregii lecții.

Cu ajutorul simulărilor elevii vor înțelege algoritmul de calcul al adunării, atât prin reuniunea mulțimilor și numărarea elementelor, cât și prin completarea unei mulțimi pentru a forma o zece cu elemente din cealaltă mulțime.

Consider că înțelegerea acestui algoritm este esențială pentru formarea competenței de calcul în sistemul de numerație zecimal.

https://drive.google.com/file/d/1UzvugHidg9HiU_hipKMGDa-sET_TDT-3/view?usp=sharing


Mitrofan Laura, profesor de Matematică

Școala Gimnazială Nr. 3 Sita Buzăului, România, Sita Buzăului, Covasna

Trimis la 31.01.2020 - 23:04


Materiale similare

Resurse educaționale digitale pentru clasa I

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicațiile realizate sunt propuse pentru a fi folosite într-o lecție de recapitulare și sistematizare a cunoștințelor la clasa I - matematică. Au fost create aplicații atractive și interactive în Scracth, Powtoon, PPtx, Kahoot, GoogleForms, Wordwall atît pentru recapitularea cunoștințelor cât și pentru exersarea adunării și scăderii cu trecere peste ordin și evaluare.

Arc peste Carpați

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Un proiect colaborativ între două clase I din școli diferite, aflate la o distanță considerabilă una față de cealaltă, prin care se pune accent pe interacțiune colectivă și colaborare, pe comunicare online în grup folosind resursele puse la dispoziție de Microsoft – îndeosebi aplicația Skype.