Fundația Orange

(Premiat 2021, Proiectare didactică, I-IV) Lecții interactive

Concurs

Botgros Didina

Trimis la 29.12.2020

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicațiile propuse sunt create pe platforma https://app.wizer.me/profile/Od6AW atât pentru lecțiile de Comunicare în limba română încărcate la categoria proiecte didactice, cât și pentru o evaluare sumativă a unității de învățare „Farmecul iernii”.Proiecte didactice


Multimedia


Aplicațiile propuse sunt create pe platforma https://app.wizer.me atât pentru lecțiile de Comunicare în limba română încărcate la categoria proiecte didactice, cât și pentru o evaluare sumativă a unității de învățare Farmecul iernii – clasa a II-a.

Am ales această platformă pentru crearea lecțiilor online pentru că este o resursă eficientă atât pentru lecțiile sincron cât și pentru cele asincron, cu posibilitatea de a implica copiii în utilizarea tehnologiei atât în clasă – frontal online, cât și acasă – individual.

Aplicațiile cuprind forme variate de activități: exerciții cu alegere multiplă, cu spații de completat, exerciții de asociere, lectură suplimentară, răspunsuri pe baza lecturii, materiale audio și video, precum și resurse create pe alte platforme (wordwall, learningapps, kahoot, nearpod) integrate cu codul embed direct în lecție.

Sarcinile de lucru date elevilor îi solicită să creeze și ei diverse materiale audio-video folosind aplicații gratuite instalate pe telefonul mobil(Canva, ChatterKids, Voki, WordCloud, Quik, Padlet), ceea ce stimulează creativitatea elevilor și conduce la formarea competențelor propuse în lecție.

Platforma permite crearea de fișe interactive, care pot fi trimise ca temă elevilor, direct pe Classroom sau Edmondo, cu posibilitatea de verificare în timp real sau autoverificare.

Au fost folosite ilustrații cu licență creative commons de pe https://pixabay.com/ro/ sau https://www.photosforclass.com/ iar cele create personal au fost stampilate cu licență prin http://ccstamper.edu-sharing.org

Toate lecțiile create pentru clasa I și clasa a II-a se găsesc publice pe profilul personal https://app.wizer.me/profile/Od6AW


Botgros Didina, profesor de Matematică, Limba și literatura română, Dezvoltare personală, Muzică și mișcare, Joc și mișcare

Gimnazială „Sf. Varvara”, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 29.12.2020 - 18:06


Materiale similare

Ce băiat! după Octav Pancu-Iași

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II

Resursa digitală este un proiect didactic pentru o lecție interactivă, interdisciplinară, la clasa a II-a, care se poate desfășura atât sincron cât și asincron.

Unitatea tematică „Ursulețul răsfățat” - predarea în modelul hibrid (scenariul galben) la clasa pregătitoare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Am creat pe platforma Livresq o lecție integrată pentru toată săptămâna. Lecția am folosit-o la clasă, iar pentru cei din online am aplicat Flipped classroom. M-am înregistrat video și am prezentat „marea lecție” copiilor. Aceștia au primit linkul lecției și au rezolvat în ritm propriu.