Fundația Orange

(Premiul I, Aplicații, 2019) Educațional interactiv: Acum 100 de ani

Concurs

Radu Olteanu

Trimis la 12.02.2019

Istorie
ISTORIE, VIII AVANSAT PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

O experiență imersivă - Primul Război Mondial și Marea Unire în VR și 3D. Descoperă uniformele, armamentul și inovațiile tehnologice din Primul Război Mondial. Proiectul Acum 100 ani (www.acum100.ro) este un demers educațional apolitic, pro bono.


Conținut video


Multimedia


Teritoriul Romaniei in Marele Razboi


Alte informații

Inițiativa “Acum100ani” este primul proiect de Visual History din România, care va schimba modul în care tinerii relaționează și interacționează cu istoria națională.

De ce este SMART?

Pentru că adresează unui target specific (elevii de gimnaziu și liceu), într-un mod predictibil și măsurabil (154 sesiuni cu până la 3080 participanți), cu un obiectiv fezabil întrucât platforma www.acum100ani.ro deja există, iar faza doi a proiectului presupune doar o upgradare a conținutului în direcția vizată, pe o perioadă de timp bine determinată (febaruarie-mai 2018), cu relevanță pentru societatea actuală românească (nevoia de digitalizare a actului didactic).

Proiectul nostru vine să umple acest gol. Metodele folosite pentru a preda istoria într-o manieră neconvențională sunt cele de VR (realitate virtuală), AR (realitate augmentată), filme 360, dar și proiecții interactive cu sunet direcțional.

Prin acestea vom pune la dispoziție în cheie modernă informații istorice despre participarea României în Marele Război (simulări ale bătăliilor, modele 3D cu dotările armatei, holograme cu personalitățile vremii, fragmente de memorialistică de pe front).

Prin conceptul de Visual History, datorită modului gamificat de prezentare a informațiilor istorice vom livra conținut valoros, mizând pe elemente trecute cu vederea de manualele școlare, dar într-o cheie relaxată, prietenoasă, de joacă și confort pentru elev.

Aplicația plasează tinerii într-un mediu cunoscut lor, cel al jocurilor video. Vorbește pe limba lor, îi atrage și îi captivează. Jocul de dragul jocului devine joc cu sens.


Radu Olteanu

Romania, Bucuresti, București

Trimis la 12.02.2019 - 16:30


Materiale similare

Imnul SUA, preluat dintr-o piesă de petrecere din Anglia

Interdisciplinar
ISTORIE, VIII

Imnul SUA este un poem compus de Francis Scott Key, pe o melodie de petrecere din Marea Britanie.

"Ocolul Pământului în 80 de zile" de Jules Verne - traseul lui Phileas Fogg în Google Earth Pro

Interdisciplinar
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Probabil că, dacă ar fi avut la dispoziție instrumentele digitale de astăzi, Jules Verne ar fi realizat hărți interactive sau povești multimedia. Iată una dintre ele, bazată pe traseul lui Phileas Fogg din "Ocolul Pământului în 80 de zile".