Fundația Orange

(Premiul I, Proiecte didactice, 2019) Alice 3 - Tehnici de deplasare

Concurs

Neculcea Gabriela

Trimis la 14.02.2019

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI MEDIU PREDARE

Proiectul didactic Alice 3- Tehnici de deplasare are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor, prin care elevii vor construi o animație în care personajele se deplasează folosind anumite proceduri specifice din mediul Alice 3.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Proiectul didactic Alice 3- Tehnici de deplasare are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor, prin care elevii vor construi o animație în care personajele se deplasează folosind anumite proceduri specifice din mediul Alice 3: move, moveToward, moveAwayFrom, moveTo, place, moveAndOrientTo, turn, turnToFace, pointAt.

Programul Alice 3 este cuprins în programa școlară alături de alte medii de programare cum e Scratch, însă oferă o grafică 3D mult mai avansată și mai atrăgătoare pentru elevi.


Neculcea Gabriela, profesor de Informatică și TIC

Școala nr. 10 / Școala Miron Costin, România, Bacău, Bacău

Trimis la 14.02.2019 - 14:44


Materiale similare

Proiect de tehnologie didactică (Pledoarie pentru abordarea unei noțiuni din perspectivă transdisciplinară)

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Lumea modernă, dominată de tehnologie lasă din ce în ce mai puțin spațiu pentru manifestarea creativității elevilor, pentru ca ei să poată aborda într-o viziune unitară aspecte ale științei și ale artei. Am încercat realizarea unui proiect didactic care să îmbine noțiunile științifice și artistice.

Fișă de lucru - clasa a 6-a (2)

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Aplicația software specializată pentru realizarea unei prezentări, PowerPoint