Fundația Orange

(Premiul II, categoria Aplicații, ediția 2018) Corpul uman. Învață să vorbești despre corpul uman în limba franceză!

Concurs

Elena Buric

Trimis la 14.03.2018

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Vocabularul corpului uman este esențial în comunicarea cotidiană, inclusiv într-o limbă străină. Este vital, de exemplu, să știi să spui ce te doare...Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://view.genial.ly/5a937512b4f4dd1fc9f95735/le-corps-humain-vocabulaire-test

Această aplicație, realizată pe platforma https://www.genial.ly, reprezintă un dispozitiv complet de învățare online, care poate fi folosit atât la clasă, cât și în mod independent.

Toate activitățile interactive propuse în acest dispozitiv sunt creațiile autoarei, realizate pe diverse platforme de creare de resurse educative
Vocabularul corpului uman este esențial în comunicarea cotidiană, inclusiv într-o limbă străină. Este vital, de exemplu, să știi să spui ce te doare...

Această aplicație, realizată pe platforma https://www.genial.ly, reprezintă un dispozitiv complet de învățare online, care poate fi folosit atât la clasă, cât și în mod independent.
Conține 4 module:
1. Învățare 2. Recapitulare 3. Fixare prin joc 4. Testare/autoevaluare.

Unul dintre punctele forte ale acestei aplicații o constituie cele peste 30 de activități interactive, de o mare diversitate, de la flashcards ce combină text, imagine și audio, la exerciții de asociere, plasare pe imagine, exerciții de tip drag and drop, la ghicitori audio, jocuri diverse de cuvinte, spânzurătarea, puzzle, până la teste și secvențe complete de autoevaluare.

Aplicația este ușor de folosit, fiind,de altfel, însoțită de instrucțiuni de utilizare.
Parcursul este intuitiv, ludic.

Acest dispozitiv se pliază tuturor nevoilor și obiectivelor pedagogice. Astfel, profesorul o poate folosi în întregime, acoperind o întreagă unitate de învățare sau parțial, în funcție de obiectivele și strategiile de învățare. În același timp, este ideal pentru munca independentă a elevului, care se poate antrena și autoevalua online, dar și pentru activitățile de învățare diferențiată.

Este un parcurs relaxant, amuzant și eficient.


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean , România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 14.03.2018 - 07:03


1 comentariu

avatar

Felicitari!

de Livia | 09.04.2020 12:40

Felicitari! Meritati premiul si admiratia mea!

Răspunde

Materiale similare

Un loc pentru activități extrașcolare și extracurriculare - Google Site

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.

Bonjour, ma planète! (Bună ziua, planeta mea!)

Interdisciplinar
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Bonjour, ma planète ! (Bună ziua, planeta mea!) este un site interdisciplinar în limba franceză, centrat pe natură, viața pe pământ și pe problemele mediului înconjurător. Reprezintă o aplicație coerentă, interactivă, ludică, ce aduce într-un singur loc resurse deosebit de numeroase despre natură.