Fundația Orange

(Premiul III, Proiecte didactice, 2019) Poveste de iarnă

Concurs

Dorina

Trimis la 15.02.2019

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII MEDIU PREDARE

Noutatea demersului didactic constă în utilizarea tehnologiilor web2.0 (google docs și padlet) în cadrul orei de Limba și literatura română, pentru a realiza o poveste colaborativă de iarnă.Proiecte didactice


Documente


Mi-am orientat studiul către elevi, care, pentru a deveni cât mai competitivi, au nevoie de o instruire temeinică, menită să le asigure bazele unei gândiri sănătoase și critice deopotrivă, care să-i determine să devină cetățeni activi și responsabili în societatea de mâine.

Prin intermediul noilor tehnologii, procesul educațional poate beneficia de elementele de bază și anume: interacțiunea și comunicarea dintre utilizatori, partajarea și colaborarea ce se poate stabili între mai mulți utilizatori, dar și informare și instruire.

Am încercat să ofer astfel elevilor un mediu de învățare confortabil și motivant în această nouă paradigmă a învățarii.


Dorina, profesor de Limba și literatura română

Gimnazială nr. 26, România, Galați/Galați, Galați

Trimis la 15.02.2019 - 22:22


Materiale similare

Citește cu mine!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI, VII

Padletul este o metodă modernă, practică și eficientă de învățare în ora de opțional „Tehnici de lectură”. Participanții împărtășesc impresiile lor de lectură, sub forme variate, răspunzând la cerințe creative. Prin afișarea lor pe padlet se realizează diseminarea și se favorizează interevaluarea.

Verbul - recapitulare

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul se poate aplica atât în cadrul orelor care se desfășoară față în față, cât și în mediu online, fiind gândit sub forma unor jocuri didactice care au ca obiectiv consolidarea unor noțiuni referitoare la verb.