Fundația Orange

Present Continuous

Concurs

Nicoleta Militaru

Trimis la 10.01.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acesta este un material destinat consolidării timpului Present Continuous. Prezentare în PowerPoint.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Acesta este un material alcătuit pentru consolidarea timpului Present Continuous. Elevii răspund la întrebări referitoare la locul în care se află persoanele și ce activitate desfășoară. De exemplu, elevilor li se pune întrebarea: "Where is Jim?" Ei văd imaginea și răspund individual. Apoi verifică dacă au dat răspunsul corect - "He is in the bedroom."
Următoarea întrebare este: "What is he doing?" Elevii văd imaginea și răspund individual. Apoi verifică dacă au dat răspunsul corect - "He is listening to music."

Materialul are 7 slide-uri ce pot fi folosite pentru consolidarea cunoștintelor. În același timp, el poate fi folosit la orele de TIC, unde profesorii îi pot învăța pe elevi cum să facă slide-uri în .ppt, asemănătoare celor de la ora de Engleză. La clasa a V-a, poate fi folosit după ce au fost predate lectiile privind locuri, activități, formarea timpului, iar la clasa a VI-a poate fi folosit la începutul anului școlar, când se fac ore de recapitulare în vederea evaluării inițiale. Elevii au fost entuziasmați pentru că aveau ocazia să răspundă și imediat să verifice dacă raspunsul lor a fost sau nu corect.


Alte informații

PPT-ul poate fi deschis și de pe telefoanele mobile/tablete, acolo unde profesorii încurajează utilizarea acestora la orele de Limba Engleză. Noi folosim și un blog de Limba Engleză pentru diverse materiale (englishpagesforyou.wordpress.com). Acest material va face parte din seria de materiale pentru clasele de gimnaziu la care lucrăm în acest an.


Nicoleta Militaru, profesor de Limbi moderne

Liceul de Arte , Slobozia, Ialomița

Trimis la 10.01.2019 - 16:55


Materiale similare

Internet Safety / Siguranță pe Internet

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI, VII, VIII

Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.

Review of Tenses - Present and Past / Recapitularea timpurilor prezent si trecut (clasa a VI-a)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest modul digital constă într-o serie de teste alcătuite din diverse tipuri de exerciții interactive, de tipul întrebări cu mai multe variante de răspunsuri, texte lacunare, exerciții de tip drag-and-drop, rebusuri etc. axate pe recapitularea timpurilor prezent și trecut, prevăzute în programă.