Fundația Orange

Prisma patrulateră regulată, paralelipipedul dreptunghic, cubul - descriere și reprezentare, desfășurări

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 05.02.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic privind identificarea și descrierea proprietăților unor figuri geometrice plane în prisme sau pe desfășurări ale acestora.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Diana Cristina Frăteanu, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VIII-a vor învăța să identifice corpurile geometrice: prisma regulată, paralelipipedul dreptunghic și cubul și să le recunoască în mediul înconjurător.

Totodată, elevii vor învăța să identifice și să descrie proprietățile unor figuri geometrice plane în prisme sau pe desfășurări ale acestora.


Alte informații

Clasa a VII-a - Identificarea și descrierea proprietăților unor figuri geometrice plane în prisme sau pe desfășurări ale acestora, utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 05.02.2017 - 16:46


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.