Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dumneavoastră educația digitală?
Prof. Camelia Limbășan: Pentru mine, educația digitală înseamnă integrarea metodelor TIC în predarea oricărei materii, indiferent de nivelul primar sau gimnazial.
Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?
Prof. Camelia Limbășan: Participarea mea în echipa de proiect Digitaliada se datorează dorinței noastre, a echipei, de a realiza ceva benefic pentru Școala Gimnazială Racoviță și, implicit, pentru comunitate. Participarea la acest proiect a pornit din dorința ca elevii noștrii din mediu rural să aibă aceleași oportunități de învățare ca și cei de la oraș.
Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?
Prof. Camelia Limbășan: Ca dascăl al acestei școlii, de 27 ani, am pornit ca învățător, iar apoi prin reconversie profesională, am devenit și profesor de informatică. Am reușit ca prin orele de opțional „Prietenul meu calculatorul” să predăm noțiuni introductive de programe pentru editare texte, desen etc. Cu ajutorul Ministerului Educației, al Consiliului Local, al unor asociații, școala a fost dotată cu un cabinet AEL și cu alte echipamente, care fac parte din cabinetul de informatică actual.