Fundația Orange

Testimoniale


Prof. Victor Irinel Piscu, Școala Gimnazială Dragoș Vodă, Călărași

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Prof. Victor Irinel Piscu: Din punctul meu de vedere, Matematica reprezintă una dintre disciplinele avantajate de utilizarea mijloacelor digitale T.I.C., impactul folosirii resurselor digitale în lecția de matematică, fiind în mod evident, unul pozitiv pe multiple planuri. Calculatorul, tableta, videoproiectorul, softurile educaționale, sunt principalele mijloace T.I.C. care produc schimbări importante în ceea ce privește eficiența desfășurării orei de matematică, pe baza cărora elevii noștri interacționează foarte bine în activitățile de predare-învățare, colaborând în permanență cu profesorul. 

Digitaliada: De ce a fost /este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Prof. Victor Irinel Piscu: Prin implementarea acestui proiect, al cărui obiectiv general îl constituie promovarea educației digitale – învățarea bazată pe folosirea tehnologiei și a conținutului digital, îmi doresc în primul rând, ca la nivelul disciplinei pe care o predau, să se producă o creștere a rolului activ al elevului în procesul de predare-învățare-evaluare, stimularea interesului pentru nou, stimularea memoriei vizuale, toate acestea permițând aprecierea obiectivă a rezultatelor și progreselor obținute de către elevi, vizualizarea greșelilor, atât pentru elevi, cât și pentru mine ca profesor. 

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Prof. Victor Irinel Piscu: Sunt profesor de matematică, îmi place ceea ce fac și dintotdeauna mi-am dorit să fiu cadru didactic. În activitatea mea încerc mereu să mă fac înțeles de elevii mei cu care am o relație bună.