Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Ana Maria Stamate, Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos

Profesor Ana Maria Stamate, Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos

FOTO: Profesor de matematică și TIC, Ana Maria Stamate


Doamna Stamate spune despre sine că este o persoană dinamică, responsabilă, hotărâtă, interesată de perfecționare continuă. La toate acestea se adaugă aptitudini foarte bune de comunicare, dobândite de-a lungul timpului prin interacțiunea cu elevii aparținând unor zone cu nivel de dezvoltare și culturi diferite. De nouă ani este profesor la școala din Roata de Jos, iar Digitaliada este un vis devenit realitate.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Ana Maria Stamate: Integrarea educației digitale în desfășurarea orelor de curs reprezintă o punte de legătură către adaptarea noilor generații la era tehnologiei. Din postura profesorului de matematică nu pot decât să laud impactul pe care lecțiile digitale îl au asupra elevilor.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Ana Maria Stamate: Digitaliada reprezintă atât pentru mine, cât și pentru colegii mei, o oportunitate de a progresa, de a ne perfecționa, de a oferi elevilor noștri șansa la o educație viabilă care să-i propulseze către un parcurs școlar și social de calitate.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Ana Maria Stamate: Activitatea mea a fost încununată de reușite: premiul I la concursul național de proiecte curriculare din programul EBC, mențiune la concursul „Vrem respect pe Internet!” și altele. Dar cele mai importante reușite rămân „amprentele” lăsate în caracterele și sufletele elevilor mei.