Fundația Orange

Tendințe


Profesor Digitaliada apreciat de Ministerul Educației: Gheorghe Ciprian Ittu

Profesor Digitaliada apreciat de Ministerul Educației: Gheorghe Ciprian Ittu

FOTO: Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC, formator Digitaliada


Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov și formator Digitaliada, a fost prezentat de Ministerul Educației în cadrul rubricii săptămânale „Omul sfințește locul”.

Rubrica respectivă este realizată în semn de recunoștință pentru oamenii care schimbă în bine comunitățile educaționale din care fac parte.

Pasiunea sa pentru tehnologie și dedicarea cu care le împărtășește copiilor noțiuni teoretice și conceptuale, în limbajul generației digitale, l-a făcut cunoscut nu doar în județul Brașov, acolo unde este considerat un profesor model, ci și în întreaga țară, prin intermediul programului Digitalida, dar și alte proiecte unde implicarea sa a făcut diferența.

 

„Cifrele și ecuațiile devin mai prietenoase când sunt predate cu un zâmbet și cu pasiune. Ne bucurăm să-l prezentăm astăzi, în cadrul rubricii „Omul sfințește locul”, pe Gheorghe Ciprian Ittu, director și profesor de matematică și TIC la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov.

Pasionat de tehnologie și programare, a absolvit Facultatea de Științe, secția Matematică-Informatică din cadrul Universității din Pitești.

Când școala unde profesează a fost admisă în programul Digitaliada (2016), a ales să-și împărtășească pasiunea cu toți elevii de gimnaziu.

Din anul 2019, devine formator în cadrul programului național Digitaliada, unde susține mai multe cursuri de formare a cadrelor didactice despre dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale.

În anul 2022, participă la lansarea unui proiect inovator, prin care profesorii de diverse discipline sunt sprijiniți să devină „profesori de viață” și își susțin elevii să-și îndeplinească dorințele prin educație financiară și de luare a deciziilor: LifeLab.

În anul 2016, la propunerea ISJ Brașov, devine membru în grupul de lucru de analiză a programelor școlare la disciplina Informatică și TIC.

În anul 2012, publică lucrarea „Proiectarea și desfășurarea rațională a învățării matematicii”, este profesor îndrumător al revistei școlii „Cutezători în matematică și fizică” (Editura Sigma), membru al colectivului de redacție a revistelor „Măiestrie, aptitudini, inițiative”, „Itinerar matematic” și profesor colaborator al lucrării „Testare Națională 2007- teste și bareme”. a scris Ministerul Educației într-o postare pe Facebook.


Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului din județul Brașov, unde Gheorghe Ciprian Ittu este director și profesor de matematică și TIC, este una dintre primele școli acceptate în proiectul Digitalida și unde s-a făcut lansarea oficială a programului, în 2016.

De atunci acesta s-a implicat activ în crearea de materiale didactice, ghiduri, lecții video, cursuri de formare despre dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale și nu numai.

Îi suntem recunoscători domnului profesor pentru toată implicarea și dedicarea sa.