Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Gabriela Brenciu, Școala Gimnazială Sânpetru

Profesor Gabriela Brenciu, Școala Gimnazială Sânpetru

FOTO: Profesor Gabriela Brenciu, Școala Gimnazială Sânpetru


Doamna profesoară de matematică și doamna profesoara de fizică au făcut un calcul simplu: dacă la fiecare oră, un profesor merge la clasă cu o fișă pentru fiecare copil cu care lucrează, într-o lună consumă 1.200 de foi de hârtie, iar copiii nu rețin cât ar reține dacă ar face activitățile cu ajutorul tehnologiei digitale. Acum că programul Digitaliada este prezent la școala din Sânpetru, doamna profesoară de matematică este convinsă că elevii vor putea vedea utilitatea școlii și cum aceasta ne poate ajuta să ne descurcăm în orice situație.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Gabriela Brenciu: În predare, folosirea soft-urilor care să permită elevilor vizualizare în plan și spațiu, deplasarea graficelor etc. În evaluare, folosirea testelor pe tablete și vizualizarea rezultatelor în timp real.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Gabriela Brenciu: Pentru a pune în acord procesul de învățământ cu noile tehnologii, dar și pentru a crește atractivitatea orelor de matematică și interesul elevilor.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Gabriela Brenciu: Participarea ca expert în cadrul proiectului CORECT, prin susținerea de lecții online și folosirea soft-urilor educaționale de matematică în cadrul proiectului.