Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Ionică Stamate, Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos

Profesor Ionică Stamate, Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos

FOTO: Profesor de TIC Ionică Stamate, Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos


Însumând mai bine de 18 ani la catedră, domnul profesor Stamate s-a perfecționat continuu, absolvind în anul 2015 cursurile de reconversie profesională ale Universității Tehnice de Construcții București, profilul Informatică. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Ionică Stamate: Prin intermediul TIC-ului, am reușit să apropii mai mult elevii de Geografie, calculatorul facilitând asimilarea unor noțiuni geografice care înainte erau greu de deslușit de către copii. Astfel, am înțeles că familiarizarea elevului cu calculatorul îl va ajuta să înțeleagă lucrurile practice studiate, dar și în viitor, pentru a deveni un spirit critic, autodidact.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Ionică Stamate: Digitaliada este pentru școala noastră o șansă la o educație de calitate. Elevii noștri, mulți dintre ei provenind din medii defavorizate, vor avea acces la tehnologii de ultimă generație care să le înlesnească o învățare ușoară și un parcurs educațional mai bun.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Ionică Stamate: Ca absolvent al Facultății de Geografie, am acumulat vaste cunoștințe în domeniile Geografie și Pedagogie școlară. Însumând mai bine de 18 ani la catedră,  m-am perfecționat continuu, absolvind în 2015 cursurile de reconversie profesională, profilul Informatică.