Fundația Orange

Testimoniale


Profesor de matematică Andrea Cătinean, Școala Gimnazială Șieu

Profesor de matematică Andrea Cătinean, Școala Gimnazială Șieu

FOTO: Profesor de matematică Andrea Cătinean, Școala Gimnazială Șieu


Cu o experiență de 10 ani în învățământ, timp în care a derulat și activități din categoria opționalelor la disciplina matematică, doamna profesoară Cătinean consideră că este pregătită să valorifice la maximum avantajele existenței unui laborator digital în școala din Șieu.

„Pasiunea mea pentru atingerea obiectivelor unui învățământ de calitate și dragostea pentru elevi sunt numai câteva din trăsăturile pe care voi fi onorată să le pun la dispoziția elevilor și profesorilor din școală în cazul dotării cu un laborator digital. În același timp, îmi ofer disponibilitatea în afara programului de la școală, pentru a sta la dispoziția elevilor și a profesorilor pentru a folosi laboratorul digital”, adaugă profesoara de matematică.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Profesor Andrea Cătinean: În mod direct, aceasta contribuie la creșterea performanțelor școlare prin faptul că le trezește elevilor interesul pentru învățare. În cazul meu, orele de TIC, fizică și chimie pot fi mult mai atractive folosind resursele digitale.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Profesor Andrea Cătinean: Raportându-mă la nevoile elevilor, precum și la creșterea atractivității educației școlare prin accesul la resurse moderne de ȋnvățare, care să asigure bazele formării competențelor cheie, precum și a ȋnvățării pe tot parcursul vieții.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Profesor Andrea Cătinean: Cursul de Informatică Aplicată și Programe în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, proaspăt absolvit, cu un pronunțat conținut aplicativ, care completează dorința mea de integrare a resurselor digitale în școală.