Fundația Orange

Media


Profesorii de la Școala Gimnazială Deveselu: Elevii sunt atrași foarte mult de digital/ Sunt bucuroși când începe ora

Profesorii de la Școala Gimnazială Deveselu: Elevii sunt atrași foarte mult de digital/ Sunt bucuroși când începe ora

Pentru a putea aplica la un proiect educațional și a avea succes, e mereu nevoie de o echipă care să miște lucrurile.

În Școala Gimnazială de la Deveselu, județul Olt, alături de director au stat cu idei și soluții profesoara de matematică, Daniela Boldea și profesorul de TIC George Creață. Pasionați la rândul lor de mijloacele de predare noi și de tehnologie, ambii au remarcat atracția nestăvilită a elevilor pentru învățarea digitală. 

Digitaliada: Care a fost reacția elevilor după introducerea tabletelor în procesul de învățare?

Daniela Boldea: În majoritatea situațiilor folosesc tabletele, rezolvăm și teste, pe unele le creez chiar eu.  Sunt atrași foarte mult de digital. Am dat și teza în format digital și notele sunt un pic mai mari decât anul trecut.  Rămân în memorie formulele acelea. Altfel reacționează când se văd pe locul unu, pe locul doi, se gândesc "de ce am scăzut?" Sunt atrași de treaba asta.

George Creață: Orele sunt mai distractive pentru copii, mai accesibile, mai interesante. Cel mai ușor se învață prin joacă. Pe mine mă interesează ca elevii să fie cât mai atrași de ore pentru că, până la urmă, acesta este principalul câștig. Ei sunt bucuroși când începe ora, să învețe lucruri noi.

Digitaliada: Ce schimbăriați observat după implementarea proiectului Digitaliada?

George Creață: Sunt profesor de 20 de ani și generațiile se schimbă an de an. Copiii nu mai au răbdare, cu cât un enunț este mai mare, mai lung, se opresc undeva la jumătate. Practic, tableta este mai apropiată de telefonul pe care îl au în permanență. Faptul că le aduc o tabletă și pot să o folosească la fel ca pe telefon este un beneficiu. De multe ori chiar ei vin cu propunerea "ne dați și ceva pentru acasă?", nu mai e nevoie să le spune eu ce au ca temă. Este mai ușoară și pentru noi corectarea, dar și pentru ei să vadă rezultatele.

Daniela Boldea: Geogebra la clasa a VIII-a este foarte bună. E geometrie în spațiu, se vede mai bine planul. Este altfel. Matematica a fost tot timpul mai greu de înțeles. Acum se uită la tabletă și văd un anumit exercițiu și rețin definiția.