Fundația Orange

Proiect Didactic

Concurs

OPRIS ANCUTA

Trimis la 25.02.2018

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Diftongul si triftongulProiecte didactice


Documente


Multimedia

anca1976

Proiectul de lectie este destinat clasei a V-a. El cuprinde accesarea de catre elevi a metodelor moderne, dar si traditionale - explicatia, exercitul. Este utilizat calculatorul ca un ajutor in acumularea celor doua cunostinte noi.


Alte informații

Proiectul de lectie isi propune prin exercitii video si audio sa familiarizeze elevii cu noii termeni de diftong si triftong,dar si sa reactualizeze cunostiintele legate de sunete,litere.


OPRIS ANCUTA, profesor de Limba și literatura română

LICEUL,,ATANASIE MARIENESCU,,LIPOVA, ROMANIA, LIPOVA, Arad

Trimis la 25.02.2018 - 20:56


1 comentariu

avatar

Lecția despre elemente de fonetică

de Pavelescu Marilena | 12.03.2018 17:39

Foarte plăcută poezia folosită ca text suport și potrivită pentru o lecție de fonetică. Problema este că în programa din 2018 diftongul, triftongul și hiatul nu suntr conținuturi prevăzute pentru clasa aV-a.
și nu există subcompetențe. S-ar fi potrivit probabil una dintre competenețele 4.3 sai 4.4
Poate că proiectul a fost redactat pentru vechea programă, nu știu. Oricum, mi-ați dat o idee bună: să folosesc o inregistrare audio pentru fonetică.

Răspunde

Materiale similare

Călătoresc prin basme

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Proiectul didactic propus poate fi utilizat în lecțiile de sistematizare a cunoștințelor privind trăsăturile basmului, dar și în conștirntizarea valorilor morale tramise de acest text. Tema aleasă este iubirea față de familie care sensibilizează puternic cititorul.

Vizită, de I.L.Caragiale

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Materialul prezentat combină învățarea cu ajutorul platformelor educaționale cu activitatea practică, bazată pe interacțiune. Abordarea reprezintă o provocare de a învăța singur, sau împreună cu ceilalți.