Fundația Orange

(Premiul I, Proiecte didactice, 2019) Alice 3 - Tehnici de deplasare

Concurs

Neculcea Gabriela

Trimis la 14.02.2019

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI MEDIU PREDARE

Proiectul didactic Alice 3- Tehnici de deplasare are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor, prin care elevii vor construi o animație în care personajele se deplasează folosind anumite proceduri specifice din mediul Alice 3.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Proiectul didactic Alice 3- Tehnici de deplasare are scopul de a familiariza elevii cu utilizarea mediului grafic interactiv Alice 3 pentru exersarea algoritmilor, prin care elevii vor construi o animație în care personajele se deplasează folosind anumite proceduri specifice din mediul Alice 3: move, moveToward, moveAwayFrom, moveTo, place, moveAndOrientTo, turn, turnToFace, pointAt.

Programul Alice 3 este cuprins în programa școlară alături de alte medii de programare cum e Scratch, însă oferă o grafică 3D mult mai avansată și mai atrăgătoare pentru elevi.


Neculcea Gabriela, profesor de Informatică și TIC

Școala nr. 10 / Școala Miron Costin, România, Bacău, Bacău

Trimis la 14.02.2019 - 14:44


Materiale similare

Crearea blocurilor în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Crearea blocurilor proprii permite scrierea mult mai ușoară a scripturilor în aplicația Scratch, oferind posibilitatea utilizării acestora (chiar în mod repetat), fără a fi nevoiți să folosim un șir lung de blocuri.

Evenimente astronomice

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

In cadrul lectiei de geografie de la clasa a V-a am folosit aplicatia World Wide Telescope. Aceasta aplicatie este un mediu software care permite computerului dvs. să funcționeze ca un telescop virtual, combinând terabyte de imagini de pe telescoape celebre ca Hubble, Chandra și Spitzer într-o panoramă vastă a universului.