Fundația Orange

Proiect didactic clasa a III-a: Mediul grafic interactiv Scratch: structura repetitivă

Concurs

Munteanu Madalina

Trimis la 25.02.2020

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, III AVANSAT PREDARE

Modalități de reprezentare a structurii repetitive prin blocuri grafice - Scratch. Crearea unui joc simplu utilizand structura repetitiva prin intermediul mediului grafic interactiv Scratch


Proiecte didactice


Documente


Multimedia


https://scratch.mit.edu/projects/352290917/

https://scratch.mit.edu/projects/352330918/

Pornind de la exemplul prin care sa ghicim suma a doua numere, propun să se creeze un joculeț care să contorizeze numărul de încercări prin care ghicim suma celor două numere.

Am propus ca jocul să fie finalizat atunci când numărul de încercări să fie egal cu trei dar totodată și scorul să scadă dacă răspunsul este greșit.

Astfel, explic utilitatea structurii repetitive care are drept caracteristică principală îndeplinirea repetată a unei secvențe de instrucțiuni cât timp este îndeplinită o condiție, sau până când devine adevărată o condiție.


Munteanu Madalina, profesor de Informatică și TIC

Scoala Gimn. Nr. 29 Galati, Romania, Galati, Galați

Trimis la 25.02.2020 - 10:22


Materiale similare

Opțional - Micul programator

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, III, IV

Programă de opțional care propune activități digitale adaptate la categoria de vârstă și la nevoile elevilor de la ciclul primar.

In lumea păsărilor

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, I, II, III, IV

Frumusețea păsărilor a fost mereu o sursă de inspirație pentru creațiile artistice. Lecția îi transpune pe elevi în lumea plină de culoare și muzicalitate a păsărilor.