Fundația Orange

Proiecții ortogonale pe o dreaptă. Teorema înălțimii. Teorema catetei. Teorema lui Pitagora, reciproca teoremei lui Pitagora

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru exersarea calculului proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și aplicarea formulelor pentru calculul acestora.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat în cadrul programului - pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție elevii vor exersa calculul proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și vor aplica formulele pentru calculul acestora, aplicând teoremele studiate (teorema catetei, teorema înălțimii, teorema lui Pitagora, respectiv reciproca teoremei lui Pitagora).


Alte informații

Clasa a VII-a - Exersarea calculului proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și aplicarea formulelor pentru calculul acestora, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 14:04


Materiale similare

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.