Fundația Orange

Proiecții ortogonale pe o dreaptă. Teorema înălțimii. Teorema catetei. Teorema lui Pitagora, reciproca teoremei lui Pitagora

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru exersarea calculului proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și aplicarea formulelor pentru calculul acestora.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat în cadrul programului - pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție elevii vor exersa calculul proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și vor aplica formulele pentru calculul acestora, aplicând teoremele studiate (teorema catetei, teorema înălțimii, teorema lui Pitagora, respectiv reciproca teoremei lui Pitagora).


Alte informații

Clasa a VII-a - Exersarea calculului proiecțiilor catetelor pe ipotenuză în triunghiul dreptunghic și aplicarea formulelor pentru calculul acestora, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 14:04


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.