Fundația Orange

Relieful României - caracteristici generale

Concurs

Rusz Delia Corina

Trimis la 15.01.2021

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, GEOGRAFIE, IV MEDIU PREDARE

„Relieful României - Caracteristici generale” este o lecție interactivă creată pe platforma Livresq, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor, lecția fiind accesibilă atât online cât și offline.Proiecte didactice


Documente


Multimedia


Link: https://library.livresq.com/details/5ffeaa849eb0b30007639c68

Lecția poate fi parcursă de către elevi în ritm propriu, Kahoot-ul, jocurile interactive, rebusul, chestionarul și toate celelalte activități de invățare pot fi reluate de elevi de câte ori este nevoie, astfel încât aceștia să își poată dezvolta competențele vizate, iar lecția să îți atingă obiectivele.

În cadrul lecției se reactualizează cunoștințele predate anterior, iar rebusul creat pe platforma didactic.ro ne duce spre descoperirea titlului acesteia.

Captarea atenției se realizează prin vizionarea unor imagini din galerie care prezintă diferite forme de relief, iar după momentul de anunțare a temei și obiectivelor se vizionează filmul Relieful României din manuale.edu.ro care este un bun început pentru dirijarea învățării.

Astfel elevii vor reuși să localizeze pe hartă formele de relief, să precizeze culorile convenționale și să asocieze formele de relief cu imaginile date.

Momentul de asigurare a retenției și transferului a fost gândit astfel încât elevii să primească un feedback în timp real a cunoștințelor asimilate, dar și să aibă oportunitatea de a relua chestionarul dacă este nevoie.

Ordonând piesele de puzzle din jigsawplanet.com elevii vor descrie relieful României, iar apoi vor face o călătorie virtuală de la Satu Mare la București cu Google Earth folosind funcția Street view.

Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de către copii, atât online cât și offline este Kahoot, unde elevii își vor evalua cunoștințele dobândite în cadrul lecției.

Linkuri:
https://library.livresq.com/details/5ffeaa849eb0b30007639c68
https://create.kahoot.it/share/geografie/d988819f-01d8-465d-8c58-f9b749965699
https://www.didactic.ro/instrumente-interactive/rebus/forme-de-relief-rebus?code=v8ixvv
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3cafa95b9987


Rusz Delia Corina, profesor de Geografie, Matematică, Limba și literatura română, Educație muzicală, Educație plastică

Școala Profesională „George Coșbuc”, Medieșu Aurit, Satu Mare

Trimis la 15.01.2021 - 17:28


Materiale similare

Aplicații utile în învățare pe cadrul ERR

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II, III, IV

Materialul este o prezentare a câtorva aplicații utile în învățare inserate în modelul de proiectare a lecției ERR - evocare, realizarea sensului, reflecție. Fiecare aplicație conține o scurtă descriere și un exemplu de activitate practică. Fiecare aplicație este inserată, în funcție de exemplul dat, într-un moment al lecției.

Europeana_Vincent van Gogh

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, III, IV

Este un proiect de lecție pe care l-am realizat ca temă pentru implementarea proiectului Europeana. Este un proiect didactic care îmbină metodele tradiționale cu cele moderne de predare, învățare și evaluare, care ajută elevii să descopere opera lui Vincent van Gogh folosind tehnologia și tratare integrată a disciplinelor de studiu.