Rusz Delia Corina
Trimis la 15.01.2021Link: https://library.livresq.com/details/5ffeaa849eb0b30007639c68
Lecția poate fi parcursă de către elevi în ritm propriu, Kahoot-ul, jocurile interactive, rebusul, chestionarul și toate celelalte activități de invățare pot fi reluate de elevi de câte ori este nevoie, astfel încât aceștia să își poată dezvolta competențele vizate, iar lecția să îți atingă obiectivele.
În cadrul lecției se reactualizează cunoștințele predate anterior, iar rebusul creat pe platforma didactic.ro ne duce spre descoperirea titlului acesteia.
Captarea atenției se realizează prin vizionarea unor imagini din galerie care prezintă diferite forme de relief, iar după momentul de anunțare a temei și obiectivelor se vizionează filmul Relieful României din manuale.edu.ro care este un bun început pentru dirijarea învățării.
Astfel elevii vor reuși să localizeze pe hartă formele de relief, să precizeze culorile convenționale și să asocieze formele de relief cu imaginile date.
Momentul de asigurare a retenției și transferului a fost gândit astfel încât elevii să primească un feedback în timp real a cunoștințelor asimilate, dar și să aibă oportunitatea de a relua chestionarul dacă este nevoie.
Ordonând piesele de puzzle din jigsawplanet.com elevii vor descrie relieful României, iar apoi vor face o călătorie virtuală de la Satu Mare la București cu Google Earth folosind funcția Street view.
Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de către copii, atât online cât și offline este Kahoot, unde elevii își vor evalua cunoștințele dobândite în cadrul lecției.
Linkuri:
https://library.livresq.com/details/5ffeaa849eb0b30007639c68
https://create.kahoot.it/share/geografie/d988819f-01d8-465d-8c58-f9b749965699
https://www.didactic.ro/instrumente-interactive/rebus/forme-de-relief-rebus?code=v8ixvv
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3cafa95b9987
Rusz Delia Corina, profesor de Geografie, Matematică, Limba și literatura română, Educație muzicală, Educație plastică
Școala Profesională „George Coșbuc”, Medieșu Aurit, Satu Mare
Trimis la 15.01.2021 - 17:28
Lecție interactivă de predare-învățare-evaluare a cunoștințelor la Geografie, despre orașul București - capitala țării (localizarea geografică, atestarea documentară, evoluția de-a lungul timpului, importanța economică, socială, politică și culturală); evaluarea cunoștințelor se face prin chestionare interactive.
Boian Aurelia Cornelia
Școala Gimnazială Vad, Cluj
Un material digital complex, un model de proiectare didactică a unei lecții la Geografie, constituită din predarea cunoștințelor despre Munții Carpați. Resursa educațională deschisă îmbină activitatea sincronă cu asincronă, facilitând elevilor învățarea conștientă și activă, inclusiv TIC.
Mihaela Gogu
Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, Suceava