Fundația Orange

Reper cartezian

Concurs

Huțuleac Ovidiu

Trimis la 06.01.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VII AVANSAT PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Aplicație pentru predarea lecțiilor referitoare la sistemul ortogonal de axe, coordonate carteziene, distanța dintre două puncte și mijlocul unui segment.
Construcția acestui soft educațional este modulară, permițând extragerea și folosirea unor anumite părți (aplicații Geogebra, video) în construcția altor softuri. Se utilizează cunoștințele de lectură precum și cele de utilizare a computerului(folosirea playerului video, navigare în pagini web) pe lângă cele de matematică.



Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Materialul poate fi descărcat de aici:

https://drive.google.com/file/d/0Bx2y0mOT9TZ3dG9CNEdUQU11Sk0/edit


După descărcare (care durează, este destul de mare folderul) dezarhivați și utilizați.
Aplicația este adaptată pentru două tipuri diferite de clase de elevi, permițând parcurgerea într-o oră (pentru cazul unei clase performante) sau scindarea în două ore, prima etapă până la prima evaluare, a doua până la a doua evaluare (în cazul unei clase mai puțin performante).


Huțuleac Ovidiu, profesor de Matematică

Gimnazială Stroiești, România, Suceava, Suceava

Trimis la 06.01.2017 - 10:07


Materiale similare

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).

Un loc pentru activități extrașcolare și extracurriculare - Google Site

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.