Fundația Orange

Rezolvarea problemelor prin metoda grafică

Concurs

Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania

Trimis la 22.05.2023

Matematică
MATEMATICĂ, III ÎNCEPĂTOR PREDARE

Resursă video utilizată în predarea cunoștințelor despre rezolvarea problemelor prin metoda grafică. Resursa video a fost concepută în timpul pandemiei, pentru a se continua învățarea și de acasa.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Puteți viziona această resursă video accesând link-ul https://www.youtube.com/watch?v=kBvoQ7vOXNQ pentru o introducere detaliată pe această temă și realizată pe înțelesul elevilor de clasa a III a. Folosește un limbaj simplu, foarte ușor pentru copii și astfel poate fi de mare ajutor la predarea acestui capitol. În principal, această resursă prezintă cele trei etape necesare pentru rezolvarea problemelor prin metoda grafică.


Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania, profesor de Altă disciplină

Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Alexandria, Teleorman

Trimis la 22.05.2023 - 16:43


Materiale similare

Compararea și ordonarea fracțiilor

Matematică
MATEMATICĂ, III

Este o resursă video ce se poate folosi la orele de matematică, pentru a-i familiariza pe cei mici cu noțiunile de comparare și ordonare. Sunt noțiuni elementare, care, dacă sunt asimilate corect în acest stadiu, vor fi stăpânite de cei mici ulterior.

Fracțiile - Atelier practic pentru școlari isteți Episodul 1 - Cu fracțiile la librărie! Episodul 2 - Cu fracțiile în livadă!

Matematică
MATEMATICĂ, III

Fracțiile reprezintă un concept matematic complex. În aceste lecții video sunt exemplificate fracțiile, utilizând materiale concrete: post-it-uri și fructe (mere și banane). Elevii sunt invitați să înțeleagă mai bine fracțiile prin intermediul acestui atelier practic de matematică.