Fundația Orange

România între democrație și autoritarism

Concurs

Matei Dan

Trimis la 28.01.2018

Istorie
ISTORIE, VIII AVANSAT PREDARE, EVALUARE

Aceasta unitate de invatare prezinta Romania in perioada 1918 – 1947. Este impartita pe 3 continuturi si 2 evaluari la final de unitate. Unitatea cuprinde urmatoarele detalieri: Romania dupa Marea Unire, Monarhia si partidele politice in perioada interbelica, Romania in al Doilea Razboi Mondial si doua teste de evaluare la sfarsit de unitate de invatare.Proiecte didactice


Documente


Aceasta unitate de invatare prezinta Romania in perioada 1918 – 1947. Este inpartita pe 3 continuturi si 2 evaluari la final de unitate. Unitatea cuprinde urmatoarele detalieri: Romania dupa Marea Unire, Monarhia si partidele politice in perioada interbelica, Romania in al Doilea Razboi Mondial si doua teste de evaluare la sfarsit de unitate de invatare. Elevii clasei a VIII – a au folosit resurse si mijloace de invatamant moderne cu accent pe resurse TIC, utilizand OER si Web 2.0.( Platforma AEL, Wikispaces, Wikipedia, You Tube).
Pentru realizarea activitatilor propuse au fost utilizate urmatoarele aplicatii:
- pagini wiki, în spații precum:www.wikispaces.com, www.pbworks.com,www.SeedWiki.com,ro.wikipedia.org.
-Answergarden, pentru obținerea de feedback pentru o topică propusă;
-DotVoting, aplicație pentru realizarea de forumuri în vederea votării unor topici propuse, cu facilități de vizualizare grafică a rezultatelor;
-Zoomerang, aplicație pentru realizarea de sondaje online.
La sfarsitul unitatii de invatare elevii au fost fi capabili sa interpreteze izvoare istorice din diferite surse multimedia (on line), diverse strategii militare, forme de guvernare ( democratice si totalitare), cuvinte istorice noi si sa faca comparatii intre diferite perioade istorice, sa alcatuiasca frize cronologice, sa realizeze proiecte in grup pe Wikispaces, completari pe Wikipedia si sa cunoasca realitatile politico – economice de la inceput de secol XX.


Matei Dan, profesor de Educație civică / socială, Geografie, Istorie

Scoala Gimnaziala Pui, Romania, Pui, Hunedoara

Trimis la 28.01.2018 - 14:02


Materiale similare

Unitatea de învățare: Evul Mediu românesc

Istorie
ISTORIE, VIII

Un model de proiectare pentru unitatea de învățare Evul Mediu românesc, clasa a VIII-a, realizat după noul curriculum, centrat pe formarea de competențe.

The Political Process and Citizens’ Voice in the European Union

Interdisciplinar
ISTORIE, VII, VIII

Elevii evaluează eficiența inițiativei civice europene ca o modalitate prin care cetățenii pot participa la procesul decizional al UE și își exprimă opinii argumentate cu privire la importanța dreptului la petiție ca mod de participare a europenilor la procesul politic al UE.